Sporcu Eleminasyon Programı

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sevgili arkadaşlar sporcu eleminasyon programında röpösaj yani 3. ve 4. belirlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim ekli dosyada anlatmaya çalıştım saygılar

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Basketbol için düzenlediğim tabloyu sizin tablonuzdaki röposaj kriterlerine göre modifiye etmeye çalıştım.
Eki inceleyin. En azından kendi tablonuza uygulayabileceğiniz kodlar olacaktır. Yada Sonuçlar ve fikstür sizin için doğruysa bu haliyle kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sevgili hocam ilginiz için çok teşekkür ederim çok fayadalı oldu sağolun ama tam anlayamadım yada yapamadım yapmak istediğimi birdaha bu dosyada anlatmaya çalıştım yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. yahaci;
Tablonuzu anlamak benim için zor. Karate resmi sitesindende röpösaj ile ilgili kurallara ait birşey bulamadım.
Benim bildiğim fikstür çekimi 1 kez yapılır.
Eğer dediğiniz gibi 1. kişinin yendiği sporcular 3.4 lük için mindere çağrılacaksa (burda 3 kişi oluyor) bu 3 kişi nasıl eşleşecek.?
Finalde kaybeden kişi otomatik olarak 2. olmuyor mu?
oluyorsa neden 3.4 lük maçına dahil oluyor?
eğer röpösaj ile ilgili elinizde yazılı kriter varsa, yada A ve B grubu dahil tüm maçları, eşleştirmeleri sonuçları yorumladığınız bir açıklamalı tablo eklerseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sevgili hocam size dosyanın kapsamlı şekli ve yeni bir açıklama gönderiyorum burada tekrar bir açıklama var sanırım yeterli olacaktır. saygılar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Son bir eksik nokta kalmış Guruplandırma...
Eki inceleyin ve deneyin.
Problem olan yer yada sonuç varsa tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzun yapısını bozmamaya çalışarak ekteki tabloyu oluşturdum. Tabloda maç sayfasında Hangi alandan itibaren eşleştirme sorunluysa tablo üzerinde not yazarak belirtin.
Örn:1.tur maçları sorunsuz diyelim. çeyrek finalde sorun varsa hacı şu kişiyle oynamalıydı şu nedenle gibi...
Nerdeyse karateyi de öğrenecem...

Aslında tabloda önemli sayılabilecek bir sorunda kişi sayısı... 17 yada 19 katılımcı olsa ne yapacaktınız. Burda bay çekme kurası ve bu kuraya göre fikstür oluşturma sisteminin devreye girmesi lazım.
bay çekme sistemine göre;
2 4 8 16 32 64 128 256 gibi sabit sayılar vardır.
örn:katılımcı sayısı 17 ise 17 sayısı yukardaki dizide aranır. eğer varsa bay çeken olmayacak demektir. Yok ise 17 den sonraki ilk büyük sayı yani 32 alınır
32-17=15
15/2=7,5
tamsayı kısmı yani 7 kişi listede üst taraftan bay olarak belirlenir.
15-7=8 kişide alt taraftan bay olarak belirlenir
arada kalanlar eşleştirilir. ve maç yaparlar. Galipleri ile bay çekenler 2. tura devam eder. artık 2. tur ve sonraki turlarda elenenlerden sonraki kalanlar hep çift olacaktır.

:)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
hocam sizi tebrik ediyorum ve saygılar sunuyorum şuan incelediğim kadarı ile bir problem yok (karate öğrenme konusuna gelince bizim camia için müthiş bir kazanç olur) saygılar selamlar