Soru sql den tarih bazlı veri alma

Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2024
Merhaba arkadaşlar. Aşağıdaki kodda tanımlandığı şekliyle access veri tabanından aylık veri almak istiyorum.
Listview1'in evn.SubItems(6) = rs.Fields("fatura_tutari") satırından itibaren fatura_tutari alanından ilgili aylara ait tutarları çekmek istiyorum.
Nasıl yapmalıyım.
Örnek kod üzerinden basitçe ifade etmek gerekirse;
evn.SubItems(6) = Ocak 2020
evn.SubItems(7) = Şubat 2020
evn.SubItems(8) = Mart 2020
evn.SubItems(9) = Nisan 2020
.
.
.
.
evn.SubItems(16) = Kasım 2020
evn.SubItems(17) = Aralık 2020 fatura tutarı

223449
C++:
Private Sub listele_yillik()
 With Me.ListView1
  .Gridlines = True
  .FullRowSelect = True
  .View = lvwReport
  .ListItems.Clear
  .ColumnHeaders.Clear
  .CheckBoxes = True

End With
With ListView1
.View = lvwReport
.ColumnHeaders.Add , , "id", 0, lvwColumnLeft
.ColumnHeaders.Add , , "İl Adı", 100, lvwColumnLeft
.ColumnHeaders.Add , , "İlçe Adı", 100, lvwColumnLeft
.ColumnHeaders.Add , , "Birim Adı", 100, lvwColumnLeft
.ColumnHeaders.Add , , "Fatura Türü", 80, lvwColumnLeft
.ColumnHeaders.Add , , "Abone No", 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 1, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 2, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 3, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 4, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 5, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 6, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 7, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 8, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 9, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 10, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 11, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(DateSerial(Year(Date), 12, 1), "mmmm yyyy"), 80, lvwColumnCenter
.ColumnHeaders.Add , , Format(Date, "yyyy") & " Toplamı", 80, lvwColumnCenter
.FullRowSelect = True
.Gridlines = True
End With

On Error Resume Next
Set baglan = CreateObject("adodb.connection")
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")

Call BAGLANTI

rs.Open "select id,IlAdi,IlceAdi,birim_adi,abone_adi,abone_no,fatura_tutari from [fatura]", baglan, 1, 1
ListView1.ListItems.Clear
Dim satir As Integer
    On Error Resume Next
    If Not rs.EOF Then
        Do While Not rs.EOF
 Set evn = ListView1.ListItems.Add(, , rs.Fields("id"))
 evn.SubItems(1) = rs.Fields("IlAdi")
 evn.SubItems(2) = rs.Fields("IlceAdi")
 evn.SubItems(3) = rs.Fields("birim_adi")
 evn.SubItems(4) = rs.Fields("abone_adi")
 evn.SubItems(5) = rs.Fields("abone_no")
 evn.SubItems(6) = rs.Fields("fatura_tutari")

rs.MoveNext

Loop
    End If
    rs.Close: con.Close
    Set rs = Nothing

ListCount.Caption = "Toplam Fatura Sayısı= " & ListView1.ListItems.Count

ComboBox1.Column = baglan.Execute("select distinct [IlAdi]  from [abone_listesi]").getrows

End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
07-02-2024
Konuyu güncellemek adına yazıyorum.
Cevabı olmayan bir taleptemi bulundum yoksa. :)

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Gerek bu forum da dahil olmak üzere Türk forumları, gerekse dünyada yayınlanan bu tür klişe soruları araştırmama veya öğrenmeme gayretiniz olabilir mi acaba?

.

Excel Vers. ve Dili
2003
07-02-2024
Gerek bu forum da dahil olmak üzere Türk forumları, gerekse dünyada yayınlanan bu tür klişe soruları araştırmama veya öğrenmeme gayretiniz olabilir mi acaba?

.
Teşekkür ederim zeki bey.
En azından açtığım konuya ilgi gösterilmemesinin nedenin klişe bir talep olduğunu öğrenmiş oldum.
Öncelikle şunu ifade etmeliyim. Bilişimin hiç bir konusunda mektepli değilim. Lisede ve üniversite de temel bilgisayar okur yazarlığı haricinde her hangi bir ders almadım. Ofis uygulamaları ile ilgili ne öğrendiysem burada ve bu tür forumlarda sizler sayesinde öğrendim.
Konu açmadan önce araştırma yapmadığımızı, hazıra konmak istediğimiz ön yargısı ile fırça attığınızı düşünüyorum. Şundan emin olabilirsiniz ben ve benim gibi bir çok kişi buradan konu açmadan önce, benzer taleplerle ilgili kim ne sormuş, sorulara kimler nasıl çözüm üretmiş, benzer örnekleri varmıdır diye mutlaka forumlarda ve google amcada araştırma yaparlar.
Şimdi müsaadenizle önce Türk forumları sonra da yabancı forumları tarayarak klişeleşmemiş soru sorma tekniklerini öğreneyim, sonra da kodlama ve veri tabanı yönetimi konularında dersimi çalışayım.
Konu silinebilir.