Sql dış veri al

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
Dış veri al ile düzenlediğim sql tablo veya görünümleriyle oluşturduğum dosyalarım var. Bu dosyalarda 8-9 adet sayfada ayrı ayrı sorgular var.
1 - Bu dosyayı her ilk kez açtığımda (sorgu yenileme ekranı geliyor. Otomatik yenilemeyi etkinleştirmem gerekiyor)

2 - Yenile'ye bastığımda her sayfadaki sql için ayrı ayrı (sql server otorum aç) penceresi çıkıyor. 9 sayfa varsa 9 kere tamama bakıyorum.

Bu işlem için bir kolaylık varmıdır? Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Dış veri al'dan veri aralığı özelliklerine gir. Orada parolayı kaydet seçeneği var. Onu işaretlediketen sonra bir daha sormuyor.

Benimde sana sormak istediğim benim tablolarım bütünüyle sql deki tabloyu çağırıyor. Sen kendi istediğin sorguyu yazabiliyormusun. Mesela bir tablodan belli kriterlere uygun verileri çekmek gibi. Örneğin "Select * from tablo1 where musteriKod = 1" gibi.

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
Evet. Bu dediğini yapılabiliyor. sql server manager da bir view oluşturman gerekiyor. sorgunu kodladıktan sonra view olarak kaydedip, excel den o view u çekebilirsin.

Söylediğin çözümü deneyemedim benim dış verialda veri aralığı özllikleri pasif durumda. Başka bir yolu varmı bunun.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Merhaba;

View ile verileri çekme çok kolaymış çok işime yaradı senin problemine gelince;
veritabanına windows authentication ile mi yoksa sql server authentication ile mi bağlanıyorsun? Şayet windows authentication ile bağlanıyorsan ben denedim parola ile girilmediğinden herhangi birşey sormuyor zaten. Yok eğer sql server authentication ile bağlanıyorsan veri al özelliklerinden parolayı kaydetmekten başka çözüm yok çünkü verileri çekerken yaptığın bağlantı ve tablo belirleme sihirbazındada özellikler kısmına girdiğinde aynı menü çıkıyor karşına, burda sana gerkeni vermişler. Veri al özelliklerinin de pasif olmasının nedeni aktif hücrenin senin verileri çektiğin alanın üzerinde olmamasından kaynaklanıyor muhtemelen. Örneğin çektiğin verilerin A1:A9 hücresi aralığında ise bu hücrelerin birinin üzerindeyken veri al özellikleri aktiftir değilse pasiftir. Diyelimki buda olmadı tabloyu çekme işini baştan yap, sihirbazın "verileri nereye koymak istiyorsunuz" adımında özellikler menüsüne girersen parolayı kaydedebilirisin. O da olmadı neden olmadığına bakarız yine. İyi çalışmalar.