Merhaba,
ADO, DAO v.s. gibi yöntemlerle .mdb, .txt veya .xls dosyalarına erişip veri sorgulayıp veri girişi yapabiliyorum (Haluk üstada bir kez daha teşekkür etmem gerek).
Veri sorgulama işlemini, SQL Server üzerinde çalışan veritabanından aşağıdaki (Makro Kaydı ile ulaşılan) kodlar ile yapabiliyorum:
Ancak aynı veritabanında bulunan bilgileri güncelleyebilmek için UPDATE
komutunu SQL Server üzerinde çalışan bu veritabanında nasıl kullanacağımı bilemiyorum.
Normalde SQL Server Enterprise Manager veya Query Analyser gibi veritabanı erişimi ve SQL kodu yürütme işlemi yapabildiğim uygulamalarda aşağıdaki SQL cümlesi ile UPDATE yapabiliyorum, ancak bu işlemi Excel üzerinde ne tür bir kod ile yapabileceğimi bilemiyorum.
Saygılarımla
Not: Örneğimde de görülebileceği üzere 2008VT adlı Sql Server'da çalışan veritabanının ODBC ayarları bilgisayarda yapılmıştır.
Düzeltme: İmla.
ADO, DAO v.s. gibi yöntemlerle .mdb, .txt veya .xls dosyalarına erişip veri sorgulayıp veri girişi yapabiliyorum (Haluk üstada bir kez daha teşekkür etmem gerek).
Veri sorgulama işlemini, SQL Server üzerinde çalışan veritabanından aşağıdaki (Makro Kaydı ile ulaşılan) kodlar ile yapabiliyorum:
Kod:
Sub Sorgu()
Dim SQL As String
'
SQL = "SELECT tblBanka.BankaKodu, tblBanka.Aciklama"
SQL = SQL & vbCrLf
SQL = SQL & "FROM 2008VT.dbo.tblBanka tblBanka"
'
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"ODBC;DSN=2008VT;Description=2008VT;UID=Rapor;PWD=123;APP=Microsoft Office 2003;WSID=D112;DATABASE=2008VT;LANGUAGE=Türkçe" _
, Destination:=Range("A1"))
.CommandText = SQL
.Name = "2008VT kaynağından sorgula"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.PreserveColumnInfo = True
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End Sub
komutunu SQL Server üzerinde çalışan bu veritabanında nasıl kullanacağımı bilemiyorum.
Normalde SQL Server Enterprise Manager veya Query Analyser gibi veritabanı erişimi ve SQL kodu yürütme işlemi yapabildiğim uygulamalarda aşağıdaki SQL cümlesi ile UPDATE yapabiliyorum, ancak bu işlemi Excel üzerinde ne tür bir kod ile yapabileceğimi bilemiyorum.
Kod:
Update tblBanka
Set Aciklama = 'Z Bankasi'
Where Aciklama = 'X Bankasi'
Not: Örneğimde de görülebileceği üzere 2008VT adlı Sql Server'da çalışan veritabanının ODBC ayarları bilgisayarda yapılmıştır.
Düzeltme: İmla.
Son düzenleme: