Soru sql sorgusu ile boş kayıtları listeleme

Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2024
Merhaba arkadaşlar.
Fatura ödemelerini fatura tablosunda fatura_tarihi alanında tutuyorum.
frmFatura userformunda bulunan ComboBox8 de (Geldi, Gelmedi) seçenekleri ile ilgili faturaların gelip gelmediğini listview da listelemek istiyorum.
Bunun için sorgu satırını düzenlemeye çalışıyorum ancak IS NULL veya IS NOT NULL işleçlerini bir türlü tanımlayamadım.
fatura_tarihi alanında geldi, gelmedi şeklinde bir kayıt yoktur. Dolayısıyla geldi, gelmedi tanımları için değişken tanımlayıp, fatura_tarihi alanındaki dolu kayıtları geldi ile, boş kayıtları da gelmedi ile eşleştirip sorgu yapılabilir diye düşünüyorum.
Sorgu satırı veya değişken tanımlama için yardımlarınızı rica ediyorum.

C++:
Private Sub ComboBox8_Change()
ListView1.ListItems.Clear

Set baglan = CreateObject("adodb.connection")
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")

Call BAGLANTI
rs.Open "select * from [fatura] WHERE [fatura].fatura_tarihi IS NOT NULL '%" & ComboBox8 & "%'", baglan, 1, 1
ListCount.Caption = "Kayıtlı Fatura " & rs.RecordCount & " Adettir."

sorgu
End Sub

Ekli dosyalar

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
if combobox8.value ="Geldi" then
sorgudaki where ifadesini bu şekilde deneyin..
WHERE not isnull([fatura].fatura_tarihi)", baglan, 1, 1

örnek;
C++:
If ComboBox8.Value = "Geldi" Then
    rs.Open "select * from [fatura] WHERE not isnull([fatura].fatura_tarihi)", baglan, 1, 1
Else
    rs.Open "select * from [fatura] WHERE  isnull([fatura].fatura_tarihi)", baglan, 1, 1
End If
gibi deneyin..

Excel Vers. ve Dili
2003
07-02-2024
Merhaba arkadaşlar.
Fatura ödemelerini fatura tablosunda fatura_tarihi alanında tutuyorum.
frmFatura userformunda bulunan ComboBox8 de (Geldi, Gelmedi) seçenekleri ile ilgili faturaların gelip gelmediğini listview da listelemek istiyorum.
Bunun için sorgu satırını düzenlemeye çalışıyorum ancak IS NULL veya IS NOT NULL işleçlerini bir türlü tanımlayamadım.
fatura_tarihi alanında geldi, gelmedi şeklinde bir kayıt yoktur. Dolayısıyla geldi, gelmedi tanımları için değişken tanımlayıp, fatura_tarihi alanındaki dolu kayıtları geldi ile, boş kayıtları da gelmedi ile eşleştirip sorgu yapılabilir diye düşünüyorum.
Sorgu satırı veya değişken tanımlama için yardımlarınızı rica ediyorum.

C++:
Private Sub ComboBox8_Change()
ListView1.ListItems.Clear

Set baglan = CreateObject("adodb.connection")
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")

Call BAGLANTI
rs.Open "select * from [fatura] WHERE [fatura].fatura_tarihi IS NOT NULL '%" & ComboBox8 & "%'", baglan, 1, 1
ListCount.Caption = "Kayıtlı Fatura " & rs.RecordCount & " Adettir."

sorgu
End Sub
Hocam teşekkür ederim. Ancak sistemin kurgusunda eksik yönlerin çok olduğunu düşünüyorum.
Kendimce şöyle bir algoritma düşündüm.
Combobox8'in change olayına bir fonksiyon yazılarak;
abone_listesi isimli tabloda bulunan IlAdi, IlceAdi, birim_adi, abone_no alanlarına bakacak, durumu alanında AÇIK bilgisi olan alanların fatura tablosundaki aynı alanlar ile eşleştirecek,
ComboBox7 deki tarih verisine bakacak, buradaki tarih verisine göre girişi yapılmamış abone kayıtları listview da gösterecek.

Daha düz bir mantıkla ComboBox7 seçilen tarihte girişi yapılmamış abonelikler listelenecek.

Ekli dosyalar