- Excel Vers. ve Dili
- 2003
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 07-02-2024
Merhaba arkadaşlar.
Fatura ödemelerini fatura tablosunda fatura_tarihi alanında tutuyorum.
frmFatura userformunda bulunan ComboBox8 de (Geldi, Gelmedi) seçenekleri ile ilgili faturaların gelip gelmediğini listview da listelemek istiyorum.
Bunun için sorgu satırını düzenlemeye çalışıyorum ancak IS NULL veya IS NOT NULL işleçlerini bir türlü tanımlayamadım.
fatura_tarihi alanında geldi, gelmedi şeklinde bir kayıt yoktur. Dolayısıyla geldi, gelmedi tanımları için değişken tanımlayıp, fatura_tarihi alanındaki dolu kayıtları geldi ile, boş kayıtları da gelmedi ile eşleştirip sorgu yapılabilir diye düşünüyorum.
Sorgu satırı veya değişken tanımlama için yardımlarınızı rica ediyorum.
Fatura ödemelerini fatura tablosunda fatura_tarihi alanında tutuyorum.
frmFatura userformunda bulunan ComboBox8 de (Geldi, Gelmedi) seçenekleri ile ilgili faturaların gelip gelmediğini listview da listelemek istiyorum.
Bunun için sorgu satırını düzenlemeye çalışıyorum ancak IS NULL veya IS NOT NULL işleçlerini bir türlü tanımlayamadım.
fatura_tarihi alanında geldi, gelmedi şeklinde bir kayıt yoktur. Dolayısıyla geldi, gelmedi tanımları için değişken tanımlayıp, fatura_tarihi alanındaki dolu kayıtları geldi ile, boş kayıtları da gelmedi ile eşleştirip sorgu yapılabilir diye düşünüyorum.
Sorgu satırı veya değişken tanımlama için yardımlarınızı rica ediyorum.
C++:
Private Sub ComboBox8_Change()
ListView1.ListItems.Clear
Set baglan = CreateObject("adodb.connection")
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")
Call BAGLANTI
rs.Open "select * from [fatura] WHERE [fatura].fatura_tarihi IS NOT NULL '%" & ComboBox8 & "%'", baglan, 1, 1
ListCount.Caption = "Kayıtlı Fatura " & rs.RecordCount & " Adettir."
sorgu
End Sub
Ekli dosyalar
-
306 KB Görüntüleme: 6