sql sorgusu- 4 Sütundan veri çekip dizi halinde combobox'ta alt alta listelemek
Merhabalar,
Üstesinden gelemediğim bir sorun var. Siz ustalara danışmak durumundayım.
Sorumu basite indirgeyerek açıklamaya çalışayım.
Access'te 4 adet Görüşülen Kişi sütunum var. Excel userformda da 4 adet combobox var.
Aşağıdaki komutla combobox'lara bu sütunlardaki verileri almaya çalışıyorum.
Örneğin ComboBox4'e veri almak için:
rs.Open "SELECT GorusulenKisi1,GorusulenKisi2,GorusulenKisi3,GorusulenKisi4 FROM[Tablo1]Where CariAdi = '" & ComboBox5 & "'", cn, 1, 3
With rs
.MoveLast
Satir = .RecordCount
.movefirst
End With
ComboBox4.ColumnCount = 1
ComboBox4.Column = rs.GetRows(Satir)
1. Sorun: Bu kod combobox4'e sadece GorusulenKisi1 sütununun verilerini alıyor. 4 sütundaki tüm verileri nasıl alabilirim? (ColumnCount'u 4 yapınca combobox dörtlü tablo şeklinde açılıyor, demekki sorgu sonucu dizi halinde değil tablo halinde dönüyor)
2. Sorun: 4 combobox var demiştim, atıyorum 1. combobox'da veya 1. ve 2. comboboxlarda seçtiğim verinin diğer comboboxlarda görünmemesi için nasıl bir yöntem izlemeliyim?
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Üstesinden gelemediğim bir sorun var. Siz ustalara danışmak durumundayım.
Sorumu basite indirgeyerek açıklamaya çalışayım.
Access'te 4 adet Görüşülen Kişi sütunum var. Excel userformda da 4 adet combobox var.
Aşağıdaki komutla combobox'lara bu sütunlardaki verileri almaya çalışıyorum.
Örneğin ComboBox4'e veri almak için:
rs.Open "SELECT GorusulenKisi1,GorusulenKisi2,GorusulenKisi3,GorusulenKisi4 FROM[Tablo1]Where CariAdi = '" & ComboBox5 & "'", cn, 1, 3
With rs
.MoveLast
Satir = .RecordCount
.movefirst
End With
ComboBox4.ColumnCount = 1
ComboBox4.Column = rs.GetRows(Satir)
1. Sorun: Bu kod combobox4'e sadece GorusulenKisi1 sütununun verilerini alıyor. 4 sütundaki tüm verileri nasıl alabilirim? (ColumnCount'u 4 yapınca combobox dörtlü tablo şeklinde açılıyor, demekki sorgu sonucu dizi halinde değil tablo halinde dönüyor)
2. Sorun: 4 combobox var demiştim, atıyorum 1. combobox'da veya 1. ve 2. comboboxlarda seçtiğim verinin diğer comboboxlarda görünmemesi için nasıl bir yöntem izlemeliyim?
Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: