ssd formtından xls formatına (excel) veri aktarmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/01/2018
Arkadaşlar , forumda aradım ama bulamadım.Belkide aranacak sözcüğü tam bilemedim.
Benim çalştığım kurumda dosya uzantısı ssd olan data.ssd isimli bir dosyadaki bilgileri excel dosyasına nasıl aktarabilirim.Bu dosya önceden hazırlanmış paket halindeki sevk proğramı.Kurumda çalışan personel ve aile fertlerine ait hasta sevk bilgilerini tekrar excel de yazmam gerekiyor.Bu da çok zamanımı alacağından , data.ssd dosyasındaki bilgiler benim için çok önemli.
Yardımlarınızı bekliyorum.Çok Teşekkür eder.çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
eğer daha evvel dosya excelle oluşturulup daha sonra ssd olarak kaydedildi ise
dosyanın üzerinde iken shift + sağtuş ile açılacak listede birlikte aç deyip exceli gösterin eğer açarsa farklı kaydet xls dersiniz... yok olmazsa bende bilmiyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
31/01/2018
Sayın hsayar; ilginizden dolayı teşekkür ederim.Ama sizin önerdiğiniz yöntem ile olmadı.Çok farklı karekterde yazılar çıkıyor.
Bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar,

Bahsettiğiniz data.ssd dosyasını oluşturan programın adı nedir?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
31/01/2018
Merhabalar;

Sayın fpc; ilginizden dolayı teşekkür ederim.
data.ssd dosyası bir hasta sevk programında.Dosyayı eklemek istedim ama ekleyemedim.Nasıl ekleyeceğimi söylerseniz dosyayı da eklerim.
Selamlar..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
31/01/2018
Merhabalar;

Arkadaşlar dosyayı ekliyorum.İlgilenen arkadaşlara içten samimi teşekkürlerimi sunarım.

Excel Vers. ve Dili
Şu an okuduğunuz bu mesajın sol alt tarafından Cevap Yaz diye mavi zeminli bir buton var. Buna basın...

Karşınıza mesaj yazmak için daha gelişmiş yeni bir sayfa açılacak.

Mesaj kutusunun altına doğru gittiğinize, Dosya Ekle/Sil diye bir buton daha göreceksiniz.

Bu butona basarak, Dosya yükleme ekranına geçebilirsiniz.

Buradan yükleyeceğiniz dosyayı seçin ve UPLOAD tuşuna basın. Pencereyi kapatıp, istediğiniz mesajı da ilave ederek gönderebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT : Dosyanın boyutu ile ilgili kuralları Yükleme Ekranında göreceksiniz. Mümkünse, dosyayı Zip veya Rar formatında sıkıştırarak ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
31/01/2018
Merhabalar;

Sayın fpc ve yurttas; ilginizden dolayı samimiyetle teşekkür ederim.
Ben excelde sizler kadar bilgim yok.Emeklisi yaklaşmış bir memurum.Ps ile ihtiyarlığımızda tanıştım.Bu nedenle çok fazla bilgi sahibide olamadım.Ama Siz değerli kardeşlerim sayesinde birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Ben sevk programının tamamını ekliyorum.Belki bu şekilde daha çabuk çözüm bulunabilir.Hepinize başarılar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
ssd dosyanızın içinde, işe yarar iki tablo var. Bunları da, ekteki dosyada görebilirsiniz.

Ancak veritabanı ilişkisel olduğu için, kimi bilgilere anlam vermek güç olabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
31/01/2018
Merhabalar;

Sayın fpc yardımınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Eğer zahmet olmaz ise nasıl yaptığınızı lütfederseniz bende sayenizde yeni bir şeyler öğrenmiş olacağım.Sağlık esenlik dileklerimle ...

Excel Vers. ve Dili
Utanarak söylüyorum ama "Etik olmayan yollardan" diyelim ve bu konuyu kapatalım isterseniz.

Çünkü, programı yapan kişinin haklarına saygısızlık etmiş oluruz.

Sadece dataların bir kısmı lazım olduğu için, bu dataları çekmekte bir mahsur görmedim. Öte yandan burada yöntemi açıklarsak, programcı arkadaşa büyük bir haksızlık yapmış oluruz.

Probleminiz olursa yine, hallederiz.