sticker hazırlama

Merhaba Arkadaşlar,

Excelde bir sticker hazırlama sayfası yapmak istiyorum.. İstediğimin nasıl birşey olacağı ekteki dosyada anlattım.. Forumda bayağı araştırdım ama kendime yakın birşey bulamadım.. Vakti olan arkadaşlar yardım edeblirse çok sevinirim.. Her türlü yardıma veya yoruma açığım.. Bu arada formül bilgim fena değil ama makroda çoook acemi sayılırım.. yorumlarınızın seviyesi için söylüyorum.. şimdiden teşekkürler, umarım bu işi yapabilirim..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Altalta yüzlerce etiket oluşturmak yerine bir tek etiketteki verileri "çeki listesi" ne göre sırayla doldurup yazdıracak bir makro yazılsa nasıl olurdu?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
XXS yi bulabilmek içinde örneğin; E3 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayarak deneyin. Aynı formülü diğer hücrelerede kopyaladığınızda değişiklik yapmanıza gerek yoktur.

=DOLAYLI(ADRES(5;KAÇINCI(E4;'ÇEKİ LİSTESİ'!A6:H6;0);DOĞRU;1;"ÇEKİ LİSTESİ"))

hocam merhaba,

ilk önce dediğin gibi alt alta etiket yerine en azından 12'li olarak da yapılabilir diye düşündüm çünkü kullandığım etiket sayfası 12'lik..Ama onu yapmak bana daha zor geldiği için bu şekilde yapmaya çalışıyorum açıkçası.. ama çeki listesi bittiğinde etiket yazmayıda nasıl sonlandıracağımı da bilmiyorum..

verdiğiniz formulü kopyaladım.. 3 koli için etikette XXS olması gerekirken XS verdi, bi hata var sanırım formülde.. bakabilir misiniz tekrar..

teşekkür ederim..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
3 koliyi nereden buldunuz anlayamadım.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Etiket sayfanızdaki aşağıdaki formülleri ilgili hücrelere yazın. (birinci etiket içindir.) Daha sonra bu formülleri tüm etiketlerdeki ilgili yerlere kopyalayabilirsiniz.

C3 hücresine;

=DOLAYLI("'ÇEKİ LİSTESİ'!B"&D4+5)

E3 hücresine;

=DOLAYLI(ADRES(5;KAÇINCI(E4;DOLAYLI("'ÇEKİ LİSTESİ'!A"&KAÇINCI(D4;'ÇEKİ LİSTESİ'!$A$1:$A$42;0)&":H"&KAÇINCI(D4;'ÇEKİ LİSTESİ'!$A$1:$A$42;0));0);DOĞRU;1;"ÇEKİ LİSTESİ"))

E4 hücresine;

=DOLAYLI("'ÇEKİ LİSTESİ'!I"&D4+5)

carton noyu bulan formüller aynen kalacaktır.

teşekkür ederim, sanırım oldu galiba..ben biraz çalışayım bunun üstünde..

yalnız birşey kaldı onunla ilgilide yardım edebilir misiniz? mesela çeki listesi bittiğinde atıyorum listede 37 koli varsa, 38. sticker gözükmese hücreler boş olsa ya da bişekilde yazılmasını engellesek.. nasıl yapabiliriz??

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu son istediğinizi bence manuel olarak yazdırma alanını değiştirerek yapın.

Excel Vers. ve Dili
2003
buradaki ekli dosyayı nası görebiliyorum??