• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stoğa alınacak ürünün hangisi ile alınabilir olduğunu kontrol etmek ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Öncelikle merhabalar herkese,

Benim bir sorunum var ekte ilettiğim dosyada sipariş numarası, barkod, ürün adı, sipariş adeti, stoğa katılan adet, stoğa alınmayan adet olarak başlıklara sahip bir tablom var. Bu tabloda farklı sipariş numaralarına kayıtlı aynı ürünler mevcut. Bu ürünleri çok fazla olduğunu düşünürsen binlerce hatta onbinlerce olduğunu düşünürsek tek tek aramak işi zorlaştırıyor. Onun yerine kontrol et sayfasında oluşturduğum bir formul elime geçen bir ürün için barkodunu okuttuğumda bana hangi sipariş numaralarından stoğa katılabilir onu söylesin istiyorum. Düşeyara ile yapmaya çalıştığımda ilk bulduğu sonucu gösteriyor ve bulduğu sonuçta stoğa alınamayan sipariş numarası olarak çıkıyor. Çok fazla uzatmadan örnek vererek özetlemek gerekirse yapmak istediğim şu;

DATA sayfasındaki verileri baz alarak, kontrol et sayfasında barkodu hücreye yazdığımda bana hani sipariş numaralarından alınabileceğini ve ayrı ayrı kaç adet alınabileceğini göstersin. Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden herkese teşekkürler. Örnek dosya linkte paylaştım.

Dosya adres: https://dosya.co/nafjaitcb5dr/Data_Kontrol.xlsx.html

Geri