Stok çalışmasında satılanın eksilmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar bi stok programı yapıyorum .. fakat barkodunu okuttuğum ürünün stok adedini nasıl formülleyeceğimi bulamadım yani stok adedi-satış adedi ama bun sadece ilgili ürünün adedinin karşına yazdırmayı yapamadım.. yardımcı olabilecek arkadaşlar için örneği yolluyorum.. ayrıca programı geliştirip kendi işletmenizde de kullanabilirsiniz.. buradan indirin http://www.zshare.net/download/568090563e4bce6e/

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz net değil. Satış adetini B5 hücresindenmi alması gerekiyor yoksa Sayfa1 de herhangi bir hücredenmi. Tabloya göre aşağıdaki formülü yazdım, daha detaylı açıklarsanız sevinirim.

=DÜŞEYARA(Sayfa2!B1;Sayfa1!A:G;3;0)-B5

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

Sorunuz net değil. Satış adetini B5 hücresindenmi alması gerekiyor yoksa Sayfa1 de herhangi bir hücredenmi. Tabloya göre aşağıdaki formülü yazdım, daha detaylı açıklarsanız sevinirim.

=DÜŞEYARA(Sayfa2!B1;Sayfa1!A:G;3;0)-B5

.
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim ...satış adedini sayfa2 deki satış adedi hücresinden alacak ve sayfa1 deki adedi kısmından düşecek( ama her ürünün adedi ayrı ayrı düşecek yani 12 tane anadolu sigaram varsa 2 tanesini satınca anadolu sigaram 10 tane kalacak..) umarım anlatabilmişimdir..teşekkürler cevabınızı bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
evet b5 hücresinden alacak yani ne yazarsam o miktar kadar satış yapılacak ve kalan miktar adet yani tekrar ilgili ürünün adedi kısmına yazılacak..size zahmet bi bu kaldı bunu da yaparsam gerisi kolay gibime geliyo

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim ...satış adedini sayfa2 deki satış adedi hücresinden alacak ve sayfa1 deki adedi kısmından düşecek( ama her ürünün adedi ayrı ayrı düşecek yani 12 tane anadolu sigaram varsa 2 tanesini satınca anadolu sigaram 10 tane kalacak..) umarım anlatabilmişimdir..teşekkürler cevabınızı bekliyorum
Eki incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
harika valla.. espiyonajl tekrar tekrar teşekkür ederim ..uzmansınız gerçekten....

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, işinize yaradığına sevindim..

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
merhaba...senin istediğin sonucu zaten alıyorsun bu o şekilde istemenin sana ne yararı olacak anlamadım...biraz daha açıklarsan yardımcı olabildiğim kadar olmaya çalışayım..kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
pardon arkadaşım..espiyonajl zaten sorunu çözmüş..eline sağlık..