Stok Takip Programı

Stok Takip

Arkadaşlar MUYGUN ustamın dediği gibi tek sayfada bütün veriyi topladım bundan sonra ne yapmam gerekiyor yada nasıl bir düzenleme yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Tanımlamaya çalıştığım tablonuza biraz daha veri girmeniz gerekiyor.
Ekli tabloda;
Öncelikle başlıklara bakın. (ilave etmek istediğiniz varsa ekleyin) Bu başlıkların altındaki verilerin doğruluğuna bakın. (taşırken kaydırmış olabilirim)
I ve J sütununda giren ve çıkan miktar kısımları var. Şayet tabloyu kulllanmak isterseniz bir tarih vererk elinizdeki stok miktarlarını bu bölüme girin ki bir stok oluşsun. İhtiyaç duyarsanız açıklama kısmına bu oluşum için not düşebilirsiniz.
Çıkış kısmına ise şayet çıkış varsa çıkış miktarını yazarsınız.
Örn: 1-Belli bir tarihten itibaren yani en son mevcuttan sonra tabloyu düzenleyecekseniz stokları sayar ve miktarlarını giriş kısmına yazarsınız. Bundan sonrası için ise üretim yada giriş varsa giren miktara , satış yada çıkış varsa çıkan miktara yazarsınız. tablodaki formül ve süzme kriterleri buna göre düzenlenir.
2-Başlangıçtan itibaren tabloyu düzenleyecekseniz tüm giriş ve çıkışları tarihine göre giriş ve çıkış alanlarına yazarsınız. Bundan sonrası için ise üretim yada giriş varsa giren miktara , satış yada çıkış varsa çıkan miktara yazarsınız. tablodaki formül ve süzme kriterleri buna göre düzenlenir.
Bu şekilde işlem yapacak bir tabloyu kullanabilirim derseniz verilerin eksik kısmını doldurun. Kalan eksiklikler için tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba
Tanımlamaya çalıştığım tablonuza biraz daha veri girmeniz gerekiyor.
Ekli tabloda;
Öncelikle başlıklara bakın. (ilave etmek istediğiniz varsa ekleyin) Bu başlıkların altındaki verilerin doğruluğuna bakın. (taşırken kaydırmış olabilirim)
I ve J sütununda giren ve çıkan miktar kısımları var. Şayet tabloyu kulllanmak isterseniz bir tarih vererk elinizdeki stok miktarlarını bu bölüme girin ki bir stok oluşsun. İhtiyaç duyarsanız açıklama kısmına bu oluşum için not düşebilirsiniz.
Çıkış kısmına ise şayet çıkış varsa çıkış miktarını yazarsınız.
Örn: 1-Belli bir tarihten itibaren yani en son mevcuttan sonra tabloyu düzenleyecekseniz stokları sayar ve miktarlarını giriş kısmına yazarsınız. Bundan sonrası için ise üretim yada giriş varsa giren miktara , satış yada çıkış varsa çıkan miktara yazarsınız. tablodaki formül ve süzme kriterleri buna göre düzenlenir.
2-Başlangıçtan itibaren tabloyu düzenleyecekseniz tüm giriş ve çıkışları tarihine göre giriş ve çıkış alanlarına yazarsınız. Bundan sonrası için ise üretim yada giriş varsa giren miktara , satış yada çıkış varsa çıkan miktara yazarsınız. tablodaki formül ve süzme kriterleri buna göre düzenlenir.
Bu şekilde işlem yapacak bir tabloyu kullanabilirim derseniz verilerin eksik kısmını doldurun. Kalan eksiklikler için tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Sayın MUYGUN hocam benim anlayamadığım nokta şudur; Benim stoklarım sürekli değişecek olursa yani farklı günlerde aynı malzemeden giriş ve çıkış olursa bu işlemi aynı satırda nasıl yapacağımki sizin düzenleyipte göndermiş olduğunuz tabloya göre nasıl olacak bu iş.Giriş ve çıkışları farklı bir sayfada girip kalan stoklarıda ayrı bir sayfada görmemiz gerekmezmi

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
İsteğiniz bu şekilde ise çözümüde oldukça basit
Eki inceleyin (gri hücreleri veri çokluğunuza göre aşağı doğru çoğaltın. Data sayfasında I ve J sütunlarındaki formüller 3000 satıra göre kodlandı. Yeterli gelmezse formül içindeki 3000 sayılarını artırın.)
Halbuki bir stok takibi basit bir giriş-çıkış=kalan hesabı olmakla birlikte, aynı zamanda tarihler arası rapor alabilmeli, x ürün markası olanları satış,alış yada herhangi bir değere göre listeleyebilmeli yani tablonuzdaki tüm başlıklara göre istediğiniz seçeneği seçerek rapor alabilmeli diye düşünüyordum.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar