stok yardım

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar merhaba..bir stok takip formu yapmak istiyoruz ama depomuzdaki stoğa giriş ekledik.giriş ekliyoruz stoğumuz artıyor yada çıkış ekliyoruz eksiliyor...buraya kadar her şey normal ama yeni giriş yaptığımızda artan yada eksilen stoğumuzu takip ettiremiyoruz..yani yeni giriş yapaçağımız zaman artan stoğumuza eklemesi çıkış yapaçağımız zamanda stoğumuzdan eksilmesi döngüsel bir çözüm arıyoruz..ekte dosyayı veriyoruz yardımcı olurmusunuz..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba ilgin için teşekurler..biraz konuyu açayım..stoğumda 20 tane malzeme var.stok girişine 5 tane aldım.stoğum 25 oldu..3 saat sonra 10 tane daha alındı..stoğum 35 oldu..10 adet çıkış yaptım stoğumum 25 olması lazım.belli bir süre sonra aynı çıkış bölümünden 3 daha çıktım..normalde 22 kalması lazım..ama bir önçeki girişleri hatırladığı için raakamları önçekine göre veriyor.her stok girişini elimdeki stoğa eklemesi her stok çıkışınıda elimdeki stoktan çıkması..dönüşümlü olması gerekli..Teşekurler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablo bu işlemi zaten yapmıyor mu?
stok dıurumu formülü ile eğer C sütununda ilgili adreste veri varsa ;(stok kodu uyan verilerin stok girişlerini topla)-(stok kodu uyan verilerin stok çıkışlarını topla) mantığı ile stoğu bulur.

Excel Vers. ve Dili
2003
elimde kalana tekrar stok girişinden malzeme girdiğim de yada çıkan malzeme var dediğimde yapmıyor..yai elimdeki stok miktarını döngüsel bir işlemmiş gibi döndürdüyor..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
merhaba ilgin için teşekurler..biraz konuyu açayım..stoğumda 20 tane malzeme var.stok girişine 5 tane aldım.stoğum 25 oldu..3 saat sonra 10 tane daha alındı..stoğum 35 oldu..10 adet çıkış yaptım stoğumum 25 olması lazım.belli bir süre sonra aynı çıkış bölümünden 3 daha çıktım..normalde 22 kalması lazım..ama bir önçeki girişleri hatırladığı için raakamları önçekine göre veriyor.her stok girişini elimdeki stoğa eklemesi her stok çıkışınıda elimdeki stoktan çıkması..dönüşümlü olması gerekli..Teşekurler
Üstteki senaryoyu aynı tabloya uyguladım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
..evet gönderinizi inçeledim.teşekur etmek istiyorum ilginiz için..sanırım anlatımda sıkıntı çekiyorum brde şöyle anlatayım..elimde
stok durumu-20
stok girişi yaptım-15
stok toplamı-35 oldu
5 stok çıktım-30 kaldı..
buraya kadar herşey normal.
şimdi stok girişinden 20 daha yaptığımda stoğum 30 kalmıştı ama 50 olmuyor..yada stok çıkışı yap dediğimde 30 dan 10 çıkarıpta işlem yapmıyor..sanırım anlatabildim

sanırım stok girişi yaptıkça ben stoğumu ele almıyor..yani bir depom olsun ben burdan stok verisi girdikçe artsın çıkardıkça çıkarsın..ama ben stok girişini aynı hücreden yapayım hep

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
sayın reapers dosyanız gayet güzel çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
2003
sorun aynı

degerli arkadaşlar sorun aynı ekteki dosyayı bende inceledim ve sorun şu depo girişinde 20 ad var
20+10 = 30 yaptı şimdi 5 daha ekle dediginde
30+5=35 yapması lazım ama ekteki dosya
20+5=25 olarak görüyor

ayrıca çıkıştada aynı proplem var