Süreli kullanım

Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
48
Merhaba

Excelde herhangi bir süre sonunda dosyadaki bilgileri silecek bir makroya ihtiyacım var. Sözgelimi Haziran başında örnek.xls dosyasındaki tüm bilgiler silinecek gibi.

yardımcı olacak veya olamayacak tüm arkadaşlara sevgi ve selamlar

İyi çalışmalar
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Diğer bir deyişle, Haziran ayı geldiğinde dosyanın kendisin silinmesini mi istiyorsunuz ?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunun için bir auto_open makrosu yazın. Bu makronun içine koyacağınız bir if komutu ile günü geldiğinde istediğiniz bilgiyi sildirebilirsiniz. Ã?rneğin;

[vb:1:45160f20c6]Sub Auto_open()
Application.DisplayAlerts = False
If Now() >= "20.05.2005 10:00" Then
Sheets("sayfa2").Delete
End If
End Sub[/vb:1:45160f20c6]
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Bu da, dosyanın kendisinin silinmesiyle ilgili bir kod;

[vb:1:7ef72a7796]Sub Auto_Open()
If Month(Now) >= 5 Then
ThisWorkbook.ChangeFileAccess Mode:=xlReadOnly
Kill ThisWorkbook.FullName
ThisWorkbook.Close
End If
End Sub
[/vb:1:7ef72a7796]
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
[vb:1:6334ba57ce]ChangeFileAccess Mode:=xlReadOnly[/vb:1:6334ba57ce]

Way bunu bilmiyordum.

exe nin kendi kendini sildirebilmesi için türlü taklalar atıyorduk.
yok önce bir batch dosya yarat
içine loop yaz
exenin kapanmasını bekle
kapandıktan sonra exeyi sil
daha sonra batch kendini silsin.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
48
Tüm cevaplayan arkadaşlara teşekkürler

tam sorumun cevabını aldım.

İyi çalışmalar
 
Katılım
22 Mart 2005
Mesajlar
307
Merhaba;
Vay beee Makro ile dosyanın tamamen silinebileceğini bilmiyordum... Helal olsun size..
Peki buna ileri bir tarih veremezmiyiz?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Elbette verebilirsiniz önerilen kod örneklerindeki if komutu ile verilen tarih kıstasıdır zaten buradaki tarihi siz belirleyebilirsiniz.
 
Üst