Sütüna eklenen işaretli-işaretsiz butonları nasıl süzerim ?

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Merhaba arkadaşlar;

Örnek bir dosya ekliyorum, bu dosyada basit örnek olması açısından otomatik süzme eklenmiş bir form oluşturdum ve sürekli kayıt girdisi yapılan bir liste 5000-10000 satıra kadar devam ediyor. Daha önce C ve D sütünuna sürekli her satıra işlemler tamamlanınca yapıldı, yapılmadı diyerek yazıyorduk fakat ben bunu bir onay kutusu olarak yapmak istiyorum kaldıki yaptım asıl sorun şurada;
Firma ismine gelip örnek; a firmasını süzünce direkt olarak a firmasının yaptığı işleri görüyoruz doğal olarak diğerlerini seçincede b ve c firmalarının işleri çıkıyor aynı bu uygulamayı C ve D sütünunda yani 1. Dönem ve 2. Döneme de uygulamak istiyorum örnekte C sütununda bazı satırlar işaretlenmiş yapıldı olarak süzdüğümüz zaman boş olanlar ve boş olmayanlar adı altında 2 seçenek var fakat boş olanları seçiyorum hiçbir değişiklik yok boş olmayanları seçiyorum sadece 1.dönem ve 2. dönemde birer tane seçim kutusu görüyorum. Örneği incelerseniz daha net anlaşılır sanırım konuyuda özetlediğime göre yapılanlar ve yapılmayanları yani işaretliler ve işaretsizleri nasıl süzebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Esen Kalın.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Basit bir çözüm örneği inceleyiniz(veri doğrulama ile yapılmıştır)

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Sayın HİÇDURMAZ;

Sayın HİÇDURMAZ;

Öncelikle cevap ve çözümünüz için teşekkür ederim.
Fakat;

Siz bunu sadece 1. Dönem için yaptınız ve işaret kutularını iptal ettiniz hepsini yapıldı olarak metin halinde yazıp veri doğrulamayı D sütununa uyguladınız yanlışsam düzeltin lütfen çünkü buradan anladığım ve incelediğim örnekte 2. Dönem yani E Sütünundan satır işaretlersem yani kutu herhangi bir değişiklik olmuyor.

Benim burada istediğim olay metin halinde 1. Döneme ve 2. Döneme sürekli yapıldı, yapılmadı yazmayı ortadan kaldırıp oraya bir onay kutusu koymak.

Sizin verdiğiniz örneği şu şekilde yapabilirsek;

Örnek;

1. Dönem ve 2. Dönem Adında 2 sütunumuz olsun ve bunlara yapıldı yapılmadı kavramını bir şekildi işaretle belirtip süzmek istediğimizdede yapılmayanların işaretsiz yapılanlarında işaretli olmasını sağlayabilirmiyiz.

Sizin yaptığınız örnekte ki gibi yaparsak eğer;

1. 2 sütun daha açmış olacağız
2. Zaten metin olarak yazmamak için böyle bir arayış içindeyiz, (hadi metni tüm sütunu uygulayabiliriz sorun değil)
3. Ben sadece o listeyi örnek olması açısından verdim yoksa liste 36 sütundan oluşuyor ve şu anki satır sayısı 5941.

Siz de takdir edersiniz ki 36 sütundan ne kadar kısabilirsem o kadar benim için kolaylık olacak bu yöntemide bunun için yapmaya ve sizlerden yardım almaya çalışıyorum.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Teker teker onay kutusu ile uğraşmaktansa, seçtiğiniz hücreler eğer boşsa "Yapıldı", Dolu ise Boşaltan bir makro işinize yarar mı?

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Son
If Intersect(Target, [C3:D65000]) Is Nothing Then Exit Sub
For Each Hücre In Selection
    If Hücre.Value = "" Then
        Hücre.Value = "Yapıldı"
    Else
        Hücre.Value = ""
    End If
Next Hücre
Son:
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Sayın YEŞERTENER;

Sayın YEŞERTENER;

İlginiz için teşekkür ederim. Bu denli pratik bir fikir ve uygulama için ayrıca teşekkür ederim checkbox larla uğraşıp duracaktım ve halada uğraşıyordum sizin mesajınızı görene kadar. Tam istediğim gibi bir sonuç aldım. Esen Kalın.

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Sayın YEŞERTENER;

Sayın YEŞERTENER;

Bir şeyi fark ettim şuan, onuda satırı kaldırmak için tıkladığımda fark ettim.
Satır kaldırmak için satır numarasından seçtiğimiz zaman makroyu aktif ediyor yani direk satırda bir yazı varsa veya yoksa otomatikman yapıldı yazılarını atıyor, benim için çok bir sorun teşkil etmiyor ama gözüme takıldı kurcalarken.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tekrar tekrar mesaj yazıp flood yapmamak için bu mesaja ekliyorum.

Sayın YEŞERTENER;

Malesef az önce sorun olmayacağını söylesem de üzülerek sorun olduğunu belirteceğim.

Sorunu yukarda belirtmiştim satırı seçince demiştim, az önce belli bir bölümü seçip kopyalamak istedim fakat ne kadar yazılı bilgi varsa hepsini silip tüm seçili alanlara Yapıldı olarak metin işliyor.
Yani aradan bir kaç satır veya bir kaç sayfada almaya yada yazdırmaya kalksak tıkladığımız her satırda makro atadığımız sütunlar olduğu için makro devreye giriyor.

Umarım bir çözüm yolu bulabiliriz.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. Necdet beyin önerdiği kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
On Error GoTo Son
If Intersect(Target, [C3:D65536]) Is Nothing Then Exit Sub
If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
    If H&#252;cre.Column > 2 And H&#252;cre.Column < 5 Then
        If H&#252;cre.Value = "" Then
            H&#252;cre.Value = "Yap&#305;ld&#305;"
        Else
            H&#252;cre.Value = ""
        End If
    End If
Next H&#252;cre
Son:
End Sub

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Korhan Bey &#231;&#246;z&#252;m&#252; sunmu&#351;, bana da te&#351;ekk&#252;r etmek kal&#305;yor.

Te&#351;ekk&#252;rler Korhan Bey.

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Korhan bey ve Necdet bey ilginizden dolay&#305; tekrardan te&#351;ekk&#252;r ederim.

Bir par&#231;a &#231;&#246;z&#252;m getirdik t&#252;m sat&#305;rlar yerine bizim koymak istedi&#287;imiz s&#252;tunlara i&#351;liyoruz buraya kadar sorun yok fakat;

&#199;al&#305;&#351;ma sayfam&#305;zdan &#246;rnek verelim;

Resimlerle ayr&#305;nt&#305;l&#305; ifade ettim san&#305;r&#305;m. 2 Kez se&#231;ersek ayn&#305; sat&#305;rlar&#305; eski haline d&#246;n&#252;yor.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları dener misiniz?

Kod:
On Error GoTo Son
If Intersect(Target, [C3:D65000]) Is Nothing Then Exit Sub
If Application.Selection.Columns.Count > 2 Then Exit Sub
If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
    If Hücre.Column > 2 And Hücre.Column < 5 Then
        If Hücre.Value = "" Then
            Hücre.Value = "Yapıldı"
        Else
            Hücre.Value = ""
        End If
    End If
Next Hücre
Son:
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Sayın YEŞERTENER;

Sayın YEŞERTENER;

Tebrikler son noktayı koyduk tam bire bir istediğim kodları elde etmiş olduk tekrardan ilgi ve alakanızdan dolayı size çok minnettarım. Sizlerin sayesinde biz(ler) de excel de epeyce yol kat ettik ve daha kat edeceğimiz çok yol var tabiki bunlarıda sizin gibi "Bilgi Paylaştıkça Büyür" kavramını gerçek anlamıyla kendisine ilke edinmiş arkadaşların sayesinde olacaktır. Esen Kalın.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
G&#252;le g&#252;le kullan&#305;n&#305;z Say&#305;n karadush.

&#304;yi geceler.