Sütünları şifreleme.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba arkadaşlar.
Benim şöyle bir sorunum var. Örneğin bir excel sayfası var. Ama ben bu sayfadaki her sütünu (B,C,D,E vb.) şifre verebilmeliyim. Daha doğrusu ortak bir excel sayfası. B sütünun şifresini sadece ben bilmeliyim ve sadece ben değiştirebilmeliyim. C sütünunu da başka bir arkadaşım şifreleyip C sütunuda sadece o arkadaş değiştirebilmeli. Vb. Böyle bir şey yapabilirmiyim. Cevaplar için şimdiden herkese çok teşekkürler.
İyi günler. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
slm bülent kardeş sorunu şu şekilde halledebilirsin.sanırım dosyan paylaşımda yani ortak.dosyanın istediğin sutununu koruyabilirsin diye düşünüyorum tabiki makrosuz.en basiti bu sanırım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
. Kilidini kaldırmak istediğiniz bütün hücreleri seçin.

2. Hücreler seçili haldeyken BİÇİM menüsünden, HÜCRELER.. komutunu tıklayın. Ekrana HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR penceresi gelecektir.

3. Bu pencerede bulunan KORUMA sayfa sekmesine tıklayın açılsın.

4.En üstte bulunan KİLİTLİ onay kutusundaki onayı kaldırın.

5. Tamam düğmesine tıklayın.

6. Seçmiş olduğunuz hücrelerin kilidini kaldırdınız, şimdi ise

7. ARAÇLAR menüsünden KORUMA alt menenüsüne tıklayın, Açılan menüden SAYFAYI KORU komutuna tıklayın.

İşlem bu kadar. Sadece seçmiş olduğunuz hücrelere veri girebilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Kardeş çok teşekür ederim bu şifreleri kendimiz nasıl değiştirebiliriz
Birde sütünlar gizlenmese çok iyi olur.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın bülent123456bülent;
sorunuza anladığım şekilde çözüm gedirdim.sicil notunun herkesin görmesini anlayamadım.kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Benli kardeş çok sağol sorunu çözmüşsünüz. Ama benim bu dosyam örnek oluşturmak için yaptığım bir dosya. Yani sicil notunu başkasının görmemesi konusunda haklısınız. Ama ben bunu başka bir iş için kullanacağım (sizcil notu için değil) ve orada sütünların görünmesini istiyorum. Ayrıca bir yönetici tanımlamışsınız çok sağ olun oda benim bir eksiğimdi.

Birde kardeş bu kullanıcılar şifreyi girince başka sütünlara hücrelerede yazabiliyorlar. Bunu olmaması gerekiyor. Sadece kendi sütünlarına veri girebilmeliler.

Normal kullanıcılarda şifreleri değiştirememli. Yöneticiler değiştirebilmeli.

İyi günler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Tam işime yarayacak bir şey güzel örneğini yollamışınız ama ben bu konuda acemiyim açıkcası şifreleme işi gerekli nasıl yapabilirim acaba örnek dosyaya baktım ama cözemedim yapılış ve işleyiş güzel ama bende dosyaya nasıl işleyeceğim

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Bu şifreleme konusunda bir dosyam var paylaşıma vermem gerekli dosyayı eklesem yardımcı olabilirmisiniz

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Excelde Sütunlar ayrı ayrı şifrelenemez.Yani bir sütuna başka bir şifre başka bir sütuna başka bir şifre verilemez..2003 versiyonuna kadar böyleydi.Ondan sonrasını bilmiyorum oluyormu.!
Eğer Makro ile şifrelemek isterseniz makroları devre dışı bırakarak şifreyi atlatmak çok kolaydır.
Bu sevdadan vazgeçin bence.Sayfa koruma şifresi koyun.Tabi bu sefer bütünsayfa ya koymuş olursunuz.Koysanızda sayfa koruma şifresinide kırmak çok kolay.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Excelde Sütunlar ayrı ayrı şifrelenemez.Yani bir sütuna başka bir şifre başka bir sütuna başka bir şifre verilemez..2003 versiyonuna kadar böyleydi.Ondan sonrasını bilmiyorum oluyormu.!
Eğer Makro ile şifrelemek isterseniz makroları devre dışı bırakarak şifreyi atlatmak çok kolaydır.
Bu sevdadan vazgeçin bence.Sayfa koruma şifresi koyun.Tabi bu sefer bütünsayfa ya koymuş olursunuz.Koysanızda sayfa koruma şifresinide kırmak çok kolay.:cool:
Amaçı kötü olan yok ama deneyimsizlikten çelikiyorum yanlışlıkla başka paylaşımda iken veriyi silmelerinden çekiniyorum