Sütünların açılıp kapanması

Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sütunları açıp kapatan bir makro yapmaya çalıştım. İlk önce GÖRECELİ BAŞVURU seçeneğini işaretledim olmadı, işaretsiz bir şekilde yaptım gine olmadı.

benim istediğim ekteki dosyadaki sayfada E İLE O sütünların arasını seçip açacak (kapalı olma ihtimaline karşı (ben manuel olarak bu sütünları seçip çift tıkladığımda gerekli kadar açıyor)) sonra E,F,H,J,K,L,M,O sütünlarını kapatıp, O sütününu 0,58 boyutunda açması daha sonra D1 hücresine "BAŞLIKTA SENETLİ SATIŞ İÇİN NOT YAZ, SAYFA 1, KAR MARJINI SİL" yazısını yazacak bir makro yapılabilir mi ? not bu makronun diğer sayfalarda da çalışması gerekiyor.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ekteki dosyayı inceleyiniz. Sol üsteki butona iki sefer basın. Her basışta bir eylem gerçekleşecek.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın, Seyit Tiken, yapmış olduğunuz makroda göster tuşuna bastığımda hepsini gizliyor, gizle tuşuna bastığımda ise hepsini gösteriyor. düğme 2 tuşuda tahminim CTRL+HOME tuşunun yaptığı işlevi yapıyor.

ben ise bazı sütünların kapatılmasını istemiştim. bazı sütünların açık kalması gerekiyor. ve en son sütününda çok az açık kalması gerekiyor. (çizgilerin yazıcıda çıkması için)
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Sub senet()
'
' senet Makro
' Makro OFİS tarafından 21.03.2006 tarihinde kaydedildi.
'

'
Columns("E:E").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Columns("F:F").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Columns("H:H").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
ActiveWindow.ScrollColumn = 2
ActiveWindow.ScrollColumn = 3
ActiveWindow.ScrollColumn = 4
Columns("J:J").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Columns("K:K").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Columns("L:L").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Columns("M:M").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Columns("N:N").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Columns("O:O").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Range("C9:O9").Select
End Sub


bu makro C sütünündan O sütününa kadar bütün sütünları kapatıyor. ancak makroyu incelediğimde kapatmaması gereken sütünların burada yazmadığını gördüm :düsün:
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Kapatmasını istemediğiniz sütunları TRUE yerine FALSE yapınız.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:6a51f2c394]Sub senet()
Range("E:E,F:F,H:H,J:J,K:K,L:L,M:M,N:N,O:O").EntireColumn.Hidden = True
End Sub[/vb:1:6a51f2c394]
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın leventm, ben sizin yazdığınız yazıdan 2 adet makro yaptım. 1. makro

Sub krediKARTI()
'
' krediKARTI Makro
' Makro OFİS tarafından 21.03.2006 tarihinde kaydedildi.
Range("E:E,F:F,G:G,H:H,I:I,J:J,L:L,N:N").EntireColumn.Hidden = True
Range("D1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "senetli işlemler, "
Range("D1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"başlık için senetli işlemler, kar marjını sil, sayfa 1"
Range("D1").Select
With Selection.Interior
.ColorIndex = 1
.Pattern = xlSolid
End With
Selection.Font.ColorIndex = 6
Selection.Font.Bold = True
End Sub

2. makro

Sub senetli()
'
' senetli Makro
' Makro OFİS tarafından 21.03.2006 tarihinde kaydedildi.
'
Range("E:E,F:F,H:H,J:J,K:K,L:L,M:M,N:N,O:O").EntireColumn.Hidden = True
Range("D1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "senetli işlemler, "
Range("D1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"başlık için senetli işlemler, kar marjını sil, sayfa 1"
Range("D1").Select
With Selection.Interior
.ColorIndex = 1
.Pattern = xlSolid
End With
Selection.Font.ColorIndex = 6
Selection.Font.Bold = True
End Sub


1. makroyu çalıştırdıktan ve işimi bitirdikten sonra 2. makro istenileni yapmıyor. D sütünü hariç diğer sağ taraftaki bütün sütünları kapatıyor (o sütünuna kadar) bu makronun önüne ilk önce bu sütünlar kapalı ise açması ve açtıktan sonra kapatma işlemini yapması nasıl yazılabilir ? :düsün:
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. osmancig,

1. makronuzda sütunları gizliyorsunuz ve D1 hücresine
"BAŞLIKTA SENETLİ SATIŞ İÇİN NOT YAZ, SAYFA 1, KAR MARJINI SİL"
yazdırıp rengini ve fontunu değiştiriyorsunuz.

Peki 2. makroda ne işlem yaptırmak istiyorsunuz acaba ? ( Bu yapılan işlemleri ve tabloyu ilk haline almak mı?)
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Bu yaptığım bir fiyat listesidir ikinci makroda senetli satışlarla ilgili rakamları yazan sütunların açık kalması ilk makroda ise kredi kartlı satışlala ilgili rakamları yazan sutunların açık kalması gerekiyor. 2 makro sütünların tümü açıkken bu işi sağlıyor yazdırma işlemini yaptıktan sonra 1. makroyu çalıştırdığımda sutunların tümü açık olmadığından işlem istediğim gibi olmuyor. ben makronun başına sütunların tümünü açan bir komut vermek istiyorum (ki hata olması için nedeni kalmasın)

e sütünü ile o sütünü arası sutunlar baştan açılıp öyle makro çalışmaya başlarsa hata olmaz.

üstte dosyam var makroları ona adapte ederseniz ne demek istediğimi daha iyi görebilirsiniz.

başarılar :hey:
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Boş bir modül oluşturun ve içine aşağıdaki kodları uygulayın.

Kod:
Sub KREDİKARTI()
Range("E:O").EntireColumn.Hidden = False
Range("E:E,F:F,G:G,H:H,I:I,J:J,L:L,N:N").EntireColumn.Hidden = True
Range("D1").Select
Range("D1") = "BAŞLIKTA SENETLİ SATIŞ İÇİN NOT YAZ, SAYFA 1, KAR MARJINI SİL"
With Selection.Interior
.ColorIndex = 1
.Pattern = xlSolid
End With
Selection.Font.ColorIndex = 6
Selection.Font.Bold = True
Range("B9").Select
End Sub

Sub SENETLİ()
Range("E:O").EntireColumn.Hidden = False
Range("E:E,F:F,H:H,J:J,K:K,L:L,M:M,N:N,O:O").EntireColumn.Hidden = True
Range("D1").Select
Range("D1") = "BAŞLIKTA SENETLİ SATIŞ İÇİN NOT YAZ, SAYFA 1, KAR MARJINI SİL"
With Selection.Interior
.ColorIndex = 1
.Pattern = xlSolid
End With
Selection.Font.ColorIndex = 6
Selection.Font.Bold = True
Range("B9").Select
End Sub

Sub İŞLEMİ_GERİAL()
Range("E:O").EntireColumn.Hidden = False
Range("D1").Select
Range("D1") = ""
Selection.Interior.ColorIndex = xlNone
Selection.Font.ColorIndex = 0
Selection.Font.Bold = False
Range("B9").Select
End Sub
Daha sonra sayfa üzerinde 3 adet buton oluşturup butonlara sırasıyla makroları atayın.

Ayrıca hatırlatmak isterim bu şekilde sütunları gizleyince tablo başlığınızda doğal olarak okunmuyor.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki dosyayı inceleyiniz.
 
Katılım
9 Ocak 2006
Mesajlar
313
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
sayın COST_CONTROL, yapmış olduğunuz çalışma için teşekkür ederim.

yapmış olduğunuz düğmeleri ben de yapmak istedim. formül çubuğunda =KAT"Forms.CommandButton.1";"") yazan bir düğme ekledim ancak sağ tuşla tıklayıp seçeneklerin içinde makro ata tuşunu bulamadım. siz o butonları nasıl ekliyorsunuz ?
 
Üst