Sütun ekleme sütun silme

ckarabacak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-07-2026
Arkadaşlar Merhaba

Sayın uzmanamele arkadaşımızın göndermiş olduğunu yazılımı başta hata yaparak kullanmam nedeniyle x400 hatası vermişti, daha sonra doğru kullanarak hata düzeldi
Ancak; kullandığım tabloda işlevsel olmadı her seferinde ihtiyaç durumuna geriye dönüp InputBox kullanarak sütun açma ve silme işlemi yapmak bazen hata yapmama neden oluyor.

Yazılımı InputBox kullanarak değil de Eklenecek sütun için E:H aralığında 5 sütun, K:W aralığında 10 sütun veya Silinecek sütun için F:J aralığında 2 sütun, L:Y aralığında 5 sütun gibi kullanıcının belirleyeceği seçenek olarak değiştirebilirmiyiz.

Sizlerden ricam bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba
Fare Click olayını deneyelim.
BeforeDoubleClick ile sütun eklesin,
BeforeRightClick ile sütun silsin

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Selection.EntireColumn.Insert
End Sub
Private Sub Worksheet_BeforeRightClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Selection.EntireColumn.Delete
End Sub

ckarabacak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
10-07-2026
Sayın uzmanamele Tekrar merhaba

sizi çerimiçi göremediğim için arkadaşlardan yardım istedim bu yazılım biraz daha iyi silerken sütunları belirleyip sağ click ile topluca siliniyor ancak sütun eklemek için olmuyor bu formatta sütun belirleyip sütün ekleme yapma şansımız olabilirmi başka bir tabloda kullanılabilecek bir formül olmuş

Sizden ricam bugünkü mesajım da talep ettiğim yazılımı yapabilirmiyiz. Çünki çalışma tablosunda ilk etapta eklenecek sütunlar genellikle belirli sayıda oluyor çalışma sonunda silinecek sütunlar içinde aynı olabiliyor. yani benim için en kolay yol a:b arası istenilen sayıda sütun ekleme veya silme şeklinde olacak

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba
Umarın bu işinize yarar, daha kolay ve kullanışlı olur.
Önemli not: Makro ile sütun ekleyip çıkardığınızda Geri Al işlemi çalışmaz. Kullanırken dikkat etmek gerekir.

Ekli dosyalar

ckarabacak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
10-07-2026
Sayın uzmanamele merhaba

ctrl tuşuna basarak değişik sütunlar seçilerek silinebiliyor ancak değişik sütunlar seçilerek sütun ekleme yapılamıyor.

birde seçilen sütun sayısını sayfada göremiyorum sıkıntı burada oluyor