sütun içinde bir metni bulup yanındaki değeri yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2010
merhaba ;

ekteki dosyada Sheet1 de ana verilerim var. Sheet1 de B2 sütunu içinde geçen yazının Sheet2 A1 sütununda arayıp Sheet2 B2 sütununda yazan yazının Sheet1 C2 sütununa yazmasını istiyorum.

yardımcı olabilir misiniz?

desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
merhaba ;

ekteki dosyada Sheet1 de ana verilerim var. Sheet1 de B2 sütunu içinde geçen yazının Sheet2 A1 sütununda arayıp Sheet2 B2 sütununda yazan yazının Sheet1 C2 sütununa yazmasını istiyorum.

yardımcı olabilir misiniz?

desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba;

Kriterleriniz ne ile sınırlı olacak? Mesela "G73JW-TY156V" aranacak olursa Sheet1 de neye göre ayırılacak? Yada "G73JW-TY156V" değeri her seferinde ilk 12 karakterlemi sınırlıdır? Bunları belirtmelisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010
kriterler sheet2 de yazan metin ile alakalı. her zaman ilk 12 harf ile sınırlı değil. sadece Sheet2 deki A sütununda yazıyor. eğer Sheet2 A sütununda eşleşmeyen birşey varsa yanına ne yazdığı önemli değil. önemli olan Sheet1 de metnin içinde geçen verinin Sheet2 A sütununda arayıp var ise yanına deal yazması.

Excel Vers. ve Dili
2010
daha önce açılan başlıklardan aşağıdaki formülü buldum fakat bu da istediğim sonucu vermiyor.

=IF(ISERROR(FIND(Sheet2!A:A;B2;1))=FALSE;IF(ISERROR(FIND(Sheet2!A:A;B2;1))=FALSE;"deal";"notdeal");"notdeal")

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
daha önce açılan başlıklardan aşağıdaki formülü buldum fakat bu da istediğim sonucu vermiyor.

=IF(ISERROR(FIND(Sheet2!A:A;B2;1))=FALSE;IF(ISERROR(FIND(Sheet2!A:A;B2;1))=FALSE;"deal";"notdeal");"notdeal")
Merhaba;

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Sheet1!B:B;"*"&A2&"*")>0;"Deal";"NotDeal")
birde bu şekide deneyiniz.

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba;

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Sheet1!B:B;"*"&A2&"*")>0;"Deal";"NotDeal")
birde bu şekide deneyiniz.
Bu şekilde yazılan kod içerir anlamında olduğu için Kriteriniz aranılan sütunun herhangi bir yerinde olduğu taktirde çalışacaktır. Fakat bununda size zararı şu aranılan kriteriniz "K52F-" şekilde olsa bile "Deal" olarak sonuç üretecektir Formülün içine bir eğer sorgusuda siz koyabilirsiniz. Mesela bir uzunluk formülü olabilir
Kod:
=EĞER(UZUNLUK(A2)<5;"";EĞER(EĞERSAY(Sheet1!B:B;"*"&A2&"*")>0;"Deal";"NotDeal"))
gibi.

Excel Vers. ve Dili
2010
selam ;

ekteki exeli buldum. fakat bunda da 2 kere tekrar eden stok kartlarında hatalı çıkarıyor. deal olması gereken yerde boşluk bırakıyor.

nasıl çıkabilirim bu işin içinden gerçekten çok önemli.

Ekli dosyalar

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
selam ;

ekteki exeli buldum. fakat bunda da 2 kere tekrar eden stok kartlarında hatalı çıkarıyor. deal olması gereken yerde boşluk bırakıyor.

nasıl çıkabilirim bu işin içinden gerçekten çok önemli.
Merhaba;

İlk gönderdiğiniz örnek dosya ile ikinci kez gönderdiğiniz dosyanın birbiriyle alakası yok. İlkinde aranan değer "B:B" aralığında ikincisinde "A:A" aralığında. Formülde arattırmak istediğiniz değer ilkinde "A" sütununda ikincisinde "B" sütununda Sheet1! olarak örnek dosya gönderiyorsunuz orjinal dosyanızda böyle bir sayfa yok. Bizde sizin gönderdiğiniz dosyalara göre formül yazıyoruz. Lütfen bir dahakinde formül çalışmıyor demeden önce örnek dosya ile orjinal dosyanızı karşılaştırınız. Ben örnek olarak Kırmızı renkle belirginleştirdim. Çalışmıyor dediğiniz formülü. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
yok EM sayfasına yazılması gerekiyor. sizin formülü EM sayfasına yazınca çıkmıyor. ekte dosyayı em sütununa yazınca yanlış hesaplıyor.

Ekli dosyalar