Sütuna 2 Kod dışında birşey yazılamasın

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli arkadaşlar.
Selamlar.

Excelde herhangibir sütuna veri girilirken Sg ve Sp kodlarından başka hiçbir giriş yapılamasın istesem bunu nasıl yazabiliriz? Bunların dışında herhangibir kelime ya da harf vs...yazılmaya çalıştığında da "Sadece Sg veya Sp girişi yapabilirsiniz" diye bir mesaj ekrana getirmek istiyorum. Yalnız bu makro ilgili sütunun korumaya alınmasında çalışabilir olması benim için önemli. Yardımcı olabilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Korumalı Sütunlarda bu özellik çalışmıyor?

Sayın Ripek,
Selam.
Linkteki çözüm koruma altına alınmak zorunda olan alanlar için yeterli gelmiyor. Bu durumda senorya şöyle: C sütundaki hücrelere istenilen seçim yapılır yapılmaz koruma ilgi işlem gören hücre otomatik olarak seçimden sonra kendisini kitlemeli. Değerli arkadaşlardan ve sizden bunla ilgili bir Makro yazım desteği rica ediyorum eğer olabiliyorsa.

İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Aşağıdaki kodları sayfanın VBE bölümüne kopyalayınız.
[c2:c26] alanını ve şifreyi kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [b][c2:c26][/b]) Is Nothing Then
ActiveSheet.Protect "A", DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
Else
ActiveSheet.Unprotect "A"
End If
Exit Sub
End Sub

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ben sorunuzdan her hangi bir sütunda(hücrede) Sg ile Sp verileri dışında veri girilmesin. Soruyu bu şekilde anlıyorum. Durum böyle ise : Veri Doğrulama > Özel'e : =YADA(A1="Sg";A1="Sp") formülü yazıp deneyin. Diğer hücreler yansıtılması için hücrenin sağalt kulpundan aşağı doğru çekerek yada diğer yöntemlerle yapabilirsiniz.