Merhabalar
dosya örneği aşağıdakilinktedir
A sütununda her hücrede olacak şekilde IP bilgilerim mevcut
biliyorsunuz IP bilgisi 4 oktetten oluşuyor. her oktet arasında nokta var
örneğin
102.20.10.30 --- 4 oktetli bir ip (102 ->1.oktet, 20->2.oktet, 10->3.oktet, 30->4.oktet)
şimdi
benim ip bilgilerimde ilk oktet 102 ve ikinci oktette ise 20 ve 21 değerlerini araycak
ilk oktet 102 ve ikinci oktet 20 ise örneğin b sütununa uygundur gibi bir mesaj yazsın
ilk oktet 102 ikinci oktet 21 ise yine b sütununa o satırdaki karşılığına uygundur yazsın
vea sütununda bütün hücrelerdeki ip bilgilerine bakıp bu şekilde ilk iki oktetine bakarak uygundur ya da uygun değildir şeklinde b sütununda karşılık olarak yazsın istiyorum
bunu makro veya formülle nasıl yapabiliriz bilginizi rica ederim
dosya örneği aşağıdakilinktedir
ornek.xlsm dosyasını indir - download
ornek.xlsm dosyasını indir, download. Dosya.tc .Dosya Upload. Dosya Paylaş. Dosya Yükle
s7.dosya.tc
A sütununda her hücrede olacak şekilde IP bilgilerim mevcut
biliyorsunuz IP bilgisi 4 oktetten oluşuyor. her oktet arasında nokta var
örneğin
102.20.10.30 --- 4 oktetli bir ip (102 ->1.oktet, 20->2.oktet, 10->3.oktet, 30->4.oktet)
şimdi
benim ip bilgilerimde ilk oktet 102 ve ikinci oktette ise 20 ve 21 değerlerini araycak
ilk oktet 102 ve ikinci oktet 20 ise örneğin b sütununa uygundur gibi bir mesaj yazsın
ilk oktet 102 ikinci oktet 21 ise yine b sütununa o satırdaki karşılığına uygundur yazsın
vea sütununda bütün hücrelerdeki ip bilgilerine bakıp bu şekilde ilk iki oktetine bakarak uygundur ya da uygun değildir şeklinde b sütununda karşılık olarak yazsın istiyorum
bunu makro veya formülle nasıl yapabiliriz bilginizi rica ederim