Sütunda toplama yapamıyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Arkadaşlar,

Buradan öğrendiğim ve aldığım destekler ile iş yerinde kullandığım bir çok excel uygulamalarım var.

Kurumumuzdaki personellerin vardiya izni ile ilgili bir çizelge yapmıştım ve iki senedir kullanıyordum, herhangi bir sıkıntı yoktu.
Bu sene veri girişlerini yaptığımda alt toplamların olmadığını, yani sütunda seçerek belirttiğim haftalık rakamları alt toplama vermediğini gördüm. Sadece sayıları topla formülü yaptım yine olmadı belki formülü yanlış kullandım bilemiyorum.

tabloda hafta olarak belirtilen bölüme çalıştıkları gün için v,
senelik izin için si,
raporlu olduklarında R gibi gibi girişler yapıyorum ve hafta toplamına bana lazım olan "V" girişlerinin toplamını veriyor. Bunda bir sıkıntı yok.

Ancak, bu hafta toplamlarını yani bir yıllık 52 hafta sonunda haftalık toplamını alttaki toplama bir türlü atmıyor.

Yani şöyleki; sütun içinde yani C6 ile C426 arasında hem harf hem sayısal değerler var, ben sadece sayısal değerleri toplamaya çalıştım ama olmadı galiba formülü yanlış yaptım. Daha önceki seneler ise alt toplama 52 haftanın sonucunu tek tek seçerek topluyordum ( C6 + C13 + C20.........C410 +C417...) gibi oluyordu.

Anlatmaya çalışıyorum ama karışık bir durum gibi umarım anlamışsınızdır. Örneği incelerseniz bana yardımcı olacağınızı ümit ediyorum.

Kolay gelsin

Örnek incelenecek excel dosyası : https://upterabit.com/39o

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
6:423 arasındaki hücrelerdeki formüllerin bazıları döngüsel başvuruya neden olduğu için topla formülü düzgün çalışmıyor. Örneğin C10'da C6:C11 aralığına göre işlem yaptırıyorsunuz yani formülün olduğu C10 hücresini de formülde kullanıyorsunuz. Formüllerinizi gözden geçirip döngüsel başvuruları düzelttikten sonra toplama formülü doğru çalışacaktır.

Düzelte maptıktan sonra C425 hücresinde aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=ETOPLA($B6:$B423;$B$282;C6:C423)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Mükerrer cevap nedeniyle silindi.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Teşekkür ederim, YUSUF44, ellerine sağlık.
Belirttiğin konuya dikkat etmemişim.
Evet, döngüsel başvuru olmuş, yeni yıl için ayarlama yaparken formülü düzenlemeyi unutmuşum, tekrar teşekkürler.

Birde yazmış olduğun kodu açıklarsan, öğrenmiş olurum.

Teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
=ETOPLA($B6:$B423;$B$282;C6:C423)

ETOPLA formülü belirli şarta uyan hücrelerin toplamını alır. 3 kısımdan oluşur, ilk kısım şartın uygulanacağı hücre aralığı, ikinci kısım şart ve 3. kısım ise toplanacak gerçek hücrelerdir.

VErdiğim formülde şartımızı aradığımız yer B sütunu (B6:B423). Şartımızı ise ben B282 olarak belirlemiştim. Bu hücreye bakarsanız "HAFTA " yazdığınızı görürsünüz. Kısacası B sütununda "HAFTA " yazanları arıyoruz. Toplanacak hücreler ise C sütunu.

Formülde sonuç olarak diyoruz ki B sütununda HAFTA yazan hücrelerin karşısındaki C sütunundaki değerlerin toplamını al.

Formülde B282 yerine doğrudan "HAFTA " da yazabilirdik ya da HAFTA yazan başka bir hücreyi de seçebilirdik.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Çok teşekkür ederim, açıklamaların için.
Birşey daha öğrenmiş oldum.

Tekrar teşekkürler

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İyi çalışmalar.