Tarikkk_
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2019
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 26-10-2028
merhabalar EkstreBoslukAra adında bir makrom var
bu makronun amacı ekstre sayfası s sütunundaki boşlukları saydırıp ilk boşluk numarasını mesajda göstermek ve ilk boşluğa gitmek
herşey güzel çalışmakta fakat mesela boşluk olan satır 6 ve 7 gibi satırlar olduğunda hata veriyor
sütundaki ilkboş satıra gitmek için
ilkboşluk = Range("A6").End(xlDown).Row + 1 'bu kodu kullanıyorum Row + 1 Row -1 gibi bir çok şekilde denedim yine olmadı tam olarak bana
A6 hücresinden itibaren ilk boş satır numarasını getirecek ve o satırı select edecek nasıl bir kod kullanabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.
bu makronun amacı ekstre sayfası s sütunundaki boşlukları saydırıp ilk boşluk numarasını mesajda göstermek ve ilk boşluğa gitmek
herşey güzel çalışmakta fakat mesela boşluk olan satır 6 ve 7 gibi satırlar olduğunda hata veriyor
sütundaki ilkboş satıra gitmek için
ilkboşluk = Range("A6").End(xlDown).Row + 1 'bu kodu kullanıyorum Row + 1 Row -1 gibi bir çok şekilde denedim yine olmadı tam olarak bana
A6 hücresinden itibaren ilk boş satır numarasını getirecek ve o satırı select edecek nasıl bir kod kullanabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.
Kod:
Sub EkstreBoslukAra()
ilkboşluk = Range("A6").End(xlDown).Row + 1 ' S Sütunundaki İlk Boşluk
SonSatır = Sheets("EKSTRE").Cells(Rows.Count, "S").End(3).Row ' Sayfadaki Son Dolu Satır
Boşsayısı = Application.WorksheetFunction.CountIf(Sheets("EKSTRE").Range("S6:S" & SonSatır), "")
For i = 6 To SonSatır
If Boşsayısı = 1 Then
Uyarı_Mesajları.HataMesajı (ilkboşluk & " .SATIR SON TUTAR DA BOŞLUK MEVCUT ")
Sheets("EKSTRE").Range("S" & ilkboşluk).Select
Exit Sub
End If
Next i
End Sub