Sütundaki ilk boş satıra gitmek

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-10-2028
merhabalar EkstreBoslukAra adında bir makrom var
bu makronun amacı ekstre sayfası s sütunundaki boşlukları saydırıp ilk boşluk numarasını mesajda göstermek ve ilk boşluğa gitmek
herşey güzel çalışmakta fakat mesela boşluk olan satır 6 ve 7 gibi satırlar olduğunda hata veriyor
sütundaki ilkboş satıra gitmek için
ilkboşluk = Range("A6").End(xlDown).Row + 1 'bu kodu kullanıyorum Row + 1 Row -1 gibi bir çok şekilde denedim yine olmadı tam olarak bana
A6 hücresinden itibaren ilk boş satır numarasını getirecek ve o satırı select edecek nasıl bir kod kullanabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Kod:
Sub EkstreBoslukAra()

ilkboşluk = Range("A6").End(xlDown).Row + 1 ' S Sütunundaki İlk Boşluk
    SonSatır = Sheets("EKSTRE").Cells(Rows.Count, "S").End(3).Row ' Sayfadaki Son Dolu Satır

Boşsayısı = Application.WorksheetFunction.CountIf(Sheets("EKSTRE").Range("S6:S" & SonSatır), "")

For i = 6 To SonSatır

If Boşsayısı = 1 Then
            Uyarı_Mesajları.HataMesajı (ilkboşluk & " .SATIR SON TUTAR DA BOŞLUK MEVCUT ")
        Sheets("EKSTRE").Range("S" & ilkboşluk).Select
        Exit Sub

End If

Next i

End Sub

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İstediğiniz bu mu?
Kod:
ilk_bosluk = Range("A6").End(xlDown).Row - 1
If Range("A6") = "" Then ilk_bosluk = 6
Cells(ilk_bosluk, "A").Select

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
26-10-2028
Merhaba,

İstediğiniz bu mu?
Kod:
ilk_bosluk = Range("A6").End(xlDown).Row - 1
If Range("A6") = "" Then ilk_bosluk = 6
Cells(ilk_bosluk, "A").Select
hocam bu makroyu çalıştırınca belirttiğimiz sütundaki ilk boş hücreye sorunsuz götürüyor ama üstteki makroma uygulayamadım

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İlk iki satırı ilkboşluk tanımı yerine yazmanız gerekirdi. Diğer akışı incelemedim.
Not: Tanımlamalarda Türkçe karakter kullanmamanızı tavsiye ederim.
Kod:
Sub EkstreBoslukAra()

ilkboşluk = Range("A6").End(xlDown).Row - 1
    If Range("A6") = "" Then ilkboşluk = 6

SonSatır = Sheets("EKSTRE").Cells(Rows.Count, "S").End(3).Row ' Sayfadaki Son Dolu Satır

Boşsayısı = Application.WorksheetFunction.CountIf(Sheets("EKSTRE").Range("S6:S" & SonSatır), "")

For i = 6 To SonSatır

If Boşsayısı = 1 Then
        Exit Sub

End If

Next i

End Sub

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
26-10-2028
İlk iki satırı ilkboşluk tanımı yerine yazmanız gerekirdi. Diğer akışı incelemedim.
Not: Tanımlamalarda Türkçe karakter kullanmamanızı tavsiye ederim.
Kod:
Sub EkstreBoslukAra()

ilkboşluk = Range("A6").End(xlDown).Row - 1
    If Range("A6") = "" Then ilkboşluk = 6

For i = 6 To SonSatır

If Boşsayısı = 1 Then
        Exit Sub

End If

Next i

End Sub
hocam ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. ama sizin paylaştığınız şekilde işimi görmedi yanlış anlatmış veya yanlış uygulamış olabilirim. biraz yardım alarak alttaki gibi düzenledim belki birilerinin ihtiyacı olur diye paylaşıyorum.

Makronun amacı :
S sütunu S6 ve SonSatır Hücreleri Arasında Boşlukları Sayıyor.
boşluk sayısı 1 ise Msgbox ile boş satır numarasını yazıyor ve mouse o boş satıra gidiyor
boşluk sayısı 1 den fazla ise msgbox ile S SÜTUNUN DA BİRDEN FAZLA BOŞ SATIR MEVCUT uyarısı veriyor ve ilkboş satıra gidiyor

Kod:
Sub EkstreBoslukAra()

BosSatir = Application.WorksheetFunction.CountIf(Sheets("EKSTRE").Range("S6:S" & SonSatır), "")

For Satır = 6 To SonSatır

If Sheets("EKSTRE").Cells(Satır, "S") = "" Then 'EKSTRE Sayfası S Sütununda Boşluk Var ise
            Sheets("EKSTRE").Range("S" & Satır).Select 'EKSTRE Sayfası S Sütunu Satıra Git (ilk Boş Satıra Git)
            If BosSatir = 1 Then 'Boş Sayısı 1 İse
                Uyarı_Mesajları.HataMesajı (Satır & " .SATIR SON TUTAR DA BOŞLUK MEVCUT ")

Else 'Değil ise
                Uyarı_Mesajları.HataMesajı ("SON TUTAR DA BİRDEN FAZLA BOŞ SATIR MEVCUT")
            End If
            Exit Sub
        End If

Next Satır
End Sub