Sütunlar arası karşılaştırma yapabilmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Arkadaşlar benim sorum şu şimdi eklemiş olduğum excel tablosunda bazı veriler var fakat bu verilerden bazıları 2 sütunda da varken bazıları yok bu yüzden sütun A da olup da Sütun B de olmayanları Sütun D ye Sütun B de olup da Sütun a da olmayanları da Sütun E ye aktarmam gerekiyor ki arada bulunmayan verileri görebileyim bu kadar veri de sorun olmuyor ancak binlerce veri girmem gerektiğinde zamanımı çok harcıyor umarım bunun kısa bir yolu vardır şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler....

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Sayın yurttas'ın süper bir çalışması var, inceleyin, sanırım çözüm bulabilirsiniz.

Tıklayınız

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Evet vermiş olduğunuz linkteki bilgiler gerçekten işime çok yarar ancak benim yapmaya çalıştığım şey tam olarak o verilerde yok sanırım benim istediğim şeyde eğer dosyaya baktıysanız farketmişsinizdir sütunlarda ki veriler aynı sıralamada değil artan da azalanda sıralasam farklı noktalara geliyorlar bu yüzden de excel bilgim o kadar iyi olmadığı için tam bir kod yazma şansım yok ben bu konuda biraz yardım istiyorum. 2 sütunu karşılaştıracak ve 1 cisinde olup da 2 de olmayanları D ye 2 cisinde olupda 1 de olmayanları da E de sıralayacağım ki takip etmem kolay olsun umarım daha açık anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Üstad çok sağol zahmet edip yardımcı olmaya çalışıyorsun fakat Sayın yurttas'ın yapmış olduklarıyla benim aradığım kodlar tam olarak aynı değil ve excel bilgim iyi olmadığı için de kodları çeviremiyorum. Bir kaç kod denemesi yaptım fakat tam olarak istediğim sonucu alamadım malesef ancak dediğim gibi yine de teşekkür ederim umarım yardımcı olabilecek konuya hakim arkadaşlar çıkar.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Merhaba,

Bazı arkadaşlar sizin için belki şu an kod yazıyordur, bu arada belki incelemek istersiniz,

Sayın Ali'nin bir çalışması, 11 ve 12 nci sayfalarda aradığınızı bulabilir veya kendinize göre düzenleyebilirsiniz,

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17185

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli cemcanikli istediğiniz sonuç bu mu?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Evet istediğim sonuç bu fakat bunu kodlar yardımıyla yapabilirmiyiz veya başka kısa bir yolu varmı çünkü bazı dosyalarda binlerce veri olabiliyor :S

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, işlerimi çok kolaylaştıracak yardımınızı bekliyorum...

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Aşağıdaki kodları denermisiniz, (Ortak olanlar, a da olup bde olmayan, b de olup a da olmayan)
Sub aVeBSutunlariniKarsilastir()
Application.ScreenUpdating = False
Range("C2:E65536").ClearContents
sonA = [A65536].End(3).Row
sonB = [B65536].End(3).Row
Range("AA2:AA" & sonA).Formula = "=countif(B$2:B$" & sonB & ",A2)"
Range("AB2:AB" & sonB).Formula = "=countif(A$2:A$" & sonA & ",B2)"
sat = 2
sat2 = 2
For x = 2 To sonA
If Cells(x, "AA") = 1 Then Cells(sat, "C") = Cells(x, "A"): sat = sat + 1 'ortak olanlar
If Cells(x, "AA") = 0 And Cells(x, "A") <> "" Then Cells(sat2, "D") = Cells(x, "A"): sat2 = sat2 + 1 'Sadece A'da Olanlar
Next x

sat = 2
For x = 2 To sonB
If Cells(x, "AB") = 0 And Cells(x, "B") <> "" Then Cells(sat, "E") = Cells(x, "B"): sat = sat + 1 ''Sadece B'de Olanlar
Next x
Range("AA2:AB65536").ClearContents
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Sayın Tahsinanarat çok teşekkür ederim işime çok yaradı Allah razı olsun, beni büyük bir dertten kurtardın...
İyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
bende faydalandım çok teşekkür ederim Sayın Tahsinanarat

Excel Vers. ve Dili
Ev ve İş Office 2007 Türkçe
merhaba, benzer durumu bende yaşıyorum.
"o" sütununda olan verileri (aynı üründen fazla sayıda olabiliyor), "b" sütünuyla karşılaştırıp, "b" sütünuyla eşleşmeyenleri farklı bir sütuna yazdırmak istiyorum. eğersay formülüyle karşılaştırıp, "b" sütununda olup - olmadığını buldurabiliyorum. ama farklı olanı nasıl yazdıracağımı çözemedim. sn yurttaşın yayınlamış olduğu mükerrer kayıt örneklerini inceledim. mükerrer 6 daki uygulama sanırıım işime yarayacak ama onda da kod yazılmış :(
yardımcı olmanız mümkün olabilir mi?