Sütunları Sıralama

Arkadaşlar merhaba. İçinden çıkamadığım bir sıralama sorunum var. A sütununda bulunan satırdaki karakterleri Alfabetik olarak sıralayan, A sütunun yanındaki B sütunundaki karakterleri de A sütununu da dahil ederek 2. kez sıralama yapmak istiyorum. Ayrıca C, D, E sütunlarında da veriler var. Bu verilerle birlikte sıralama nasıl yapabilirim. Dosya örneğim ekte var...

Yardımlarınız için teşekkürler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sıralama yapmak istediğiniz hücrelerini tümünü seçip excel menü çubuğundaki sırala butonuna basarsanız istediğiniz gerçekleşecektir.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bütün verilerinizi seçili yapıp, excel menüleri arasında bulunan "AZ" ikonuna basıp, sorununuzu haledebilirsiniz.

Bu şekilde yaparsam, sütunları tek tek sıralatmam gerekiyor. Ben yalnızca A sütunundaki verilere göre değil, A sütununu sıraladıktan sonra Byi de sıralamasını sitiyorum. Önerize göre yalnızca Aya göre sıralama yapıyor. Byi Cyi de sıralar ama o fonksiyonu ayrı ayrı bütün sütunlarda uygulamak gerekiyor...

Bunu bir butonla yapmanın kolay bir yolu yok mu?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sütun bazında sıralama işlemini şu şekilde yapabilirsiniz.

İlk önce
Kod:
A2:D14
aralığınız seçin daha sonra excel menü çubuğundan VERİ-SIRALA yı seçin ekrana gelen pencerede Başlık satırı yok seçeneğini seçip hangi sütuna göre sıralama yapmak istiyorsanız belirtip tamam derseniz istediğiniz gerçekleşecektir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
bunu alanı taradıktan sonra veri-liste ile de yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
TÜRÇE
teşekkürler arkadaşlar