Süzme'de, anahtar sözcük ile hücrenin tam olarak eşleşmesini sağlamak

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Anahtar sözcüğüm "deneme"

Süzme yaparken "deneme" ile başlayan bütün değerleri listeleriyor. Tam eşleşenlerin süzülmesini sağlamak için hangi kod gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim; iyi çalışmalar..

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
Sn Mesleki

benim size bi sorum olacak Listboxunuzdaki o hücreleri nasıl yerleştiridiniz daha doğrusu Listboxunuzda hücrelere adı,sayı,no,firma, süre, kayıt, .... gibi başlıkları nasıl yerleştirdiniz bende kendi formumda uygulamak isitiyorum söylerseniz sevinirim

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
benim size bi sorum olacak Listboxunuzdaki o hücreleri nasıl yerleştiridiniz daha doğrusu Listboxunuzda hücrelere adı,sayı,no,firma, süre, kayıt, .... gibi başlıkları nasıl yerleştirdiniz bende kendi formumda uygulamak isitiyorum söylerseniz sevinirim

Listekutunuzun özelliklerinden veya aşağıdaki kod ile Columnheads özelliğini TRUE yaparsanız başlık gözükür.

ListBox1.ColumnHeads = true

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
mesleki kardeş

yanlız benim başlıklarım 1. satırda değil 2 satırda başlıyor bunu nasıl belirtebilirim???

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
rowsource aralığını 2. satırdan başlatın.

İsterseniz örnek dosya ekleyin.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
mesleki hocam

tamam uyguladım yanlız formu ilk açtığımda başlıklar görünüyor textboxa veri girip listboxa süzmeye başladığı an başlıklar içideki yazılar görünmüyor onların sürekli sabit kalması için ne yapabilirim??

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Soruma cevap alamadım ...

Arkadaşlar, forumda aradım, kendim bir şeyler denedim ama yine de olmadı..

İlk iletide ekli olan dosyada da gerekli açıklama var. Sorunum kısaca şu şekilde:

gelişmiş süzme ile (AdvancedFilter) veri süzüyorum. Süzmede esas alınacak olan anahtar sözcüğüm "deneme"; süzme yaptığında "deneme" ile başlayan diğer verileri de ekrana getiriyor, mesela "deneme yapıldı". Ben birebir eşleşme olmadıkça süzme yapmamasını istiyorum.

Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar..