süzülen hücreleri nasıl toplarım???

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
arkadaşlar bir excel çalışmam var burada süzme yani filtreleme işlemi yapıyorum hücreler üzerinde mesela tarihe göre süzme yatıgımda ayın 14 deki yapılan işlemleri getiriyor karşıma ancak sadece ayın 14 de yapılan satışların toplamını nasıl alabilirim ve her süzme işlemi yapıldıgında bu geçerli olacak ayın 15 ayın 16 ayın 30 da gibi... yani kısaca 14.09.2009 diye bir filtreleme yaptım ogün yapılan satışlar geldi karşıma ama yapılan satışların toplamını ayrı bir hücrede topluycam formül nedir bilgisi olan varmı???? yaardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=ALTTOPLAM(9;A1:A10)

Bu şekilde deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
??

şimdi şöyle bişey çözemedim mantık olarakta çok zorlayan bi konu aslında o gün nekadar satış yapılacagı belli olmaz 20 de olabilir 40 da olabilir 100 de olabilir bunu bilemeyiz ayın 14 de 200 satış yapıldıgını düşünürsek o formül olmaz yani gün gün değişen satışlar olacagı için o işlem tutmayacaktır ayrıca süzme yapılmadıgı zaman haftalık (ayın 18 ile 25 arası mesala) aylık (ayın1 ile ayın 30 arası mesala) olarakda toplam verecek tek hücrede bu konuda mantık olarak yanlış çıkıyor bana göre eğer yapabilecek bir arkadaş varsa bir çözüm yarata bilirmi aşagıda dosyayı paylaştım basit ama zihin zorlayıcı bana göre öle aslında sizlere göre nasıl olur bilemem benden çok çok üstün yetenekte arkadaşların oldugunu biliyorum yardımlarınızı bekliyorum... konuyu cvplayan ilk arkadaşada yardımı için teşekkür ederim sagolun varolun..... ayrıca yardım edecek arkadaşlar içinde sonssuz teşkkürler.......

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Formülü denediniz mi? Eğer deneyip yanlış değerler aldıysanız olması gereken değerleri hangi tarihe göre süzme yapıyorsanız manuel olarak açıklayın bende ona göre yazmaya çalışayım. Denemediyseniz denedikten sonra yorum yapın lütfen.

Benim anladığım;

C2:

Kod:
=ALTTOPLAM(9;C$8:C$65536)
C3:

Kod:
=ALTTOPLAM(9;D$8:D$65536)
C4:

Kod:
=ALTTOPLAM(9;E$8:E$65536)
C5:

Kod:
=ALTTOPLAM(9;F$8:F$65536)
.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
ömer kardeşim uzmansın biliyorum güleceksin belki ama değerleri yanlış girmişim çok üzgünüm :(:( senide yordum çok teşekkürler sana verdiğin kodlar çok çok işime yaradı Allah razı olsun senden binlerce kez.
ama sana bir sorum daha olacak eğer müsaitsen çalışmama baktıysan geliş fiyatı ile satış fiyatı adlı hücreler var bu hücrelerdeki rakamların yüzdesini alacam yani kar zarar oranını çıkaracam şu şekilde sorayım geliş fiyatı 50 tl satış fiyatı 75 kar oranı yüzde kaçtır bununla ilgili bir formül varmı bildiğin??? yardımların için çok teşekkür sana......

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
=(C5-C3)/C3

Bu şekilde kullanabilirsiniz. Formülü yazdığınız hücrenin biçimini "Yüzde Oranı" olarak biçimlendiriniz.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
sagol hocam

Hocam varya çok çok sagol son sorumu sorup seni daha fazla meşgul etmeyecegim

eğerki kar yapmış ise satıştan yüzde hesaplaması yaptıgımız yerin yanındaki hücreye Kar yazsın yok zarar yapmış ise aynı hücreye zarar yazsın biliyorum basit ama acemiyiz umarım kızmassın bana.

hocam birde bi excel dosyasını nasıl exe formatına çeviririz yani xls olmuycak exe olacak.......

bilgilerini benle paylaştıgın için çok teşekkürederim......

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Kar yüzdesini D1 hücresinde olduğunu düşünürsek,

=EĞER(D1=0;"Kar Yada Zarar Yok";EĞER(D1>0;"Kar";"Zarar"))

Şeklinde kullanabilirsiniz..

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 excel
hocam teşekkürler çok fazla oluyorum farkındayım ama senden affına sıgınarak bişey isteyebilirmiyim????

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Formüle 0 değerinide ilave etmiştim.

hocam teşekkürler çok fazla oluyorum farkındayım ama senden affına sıgınarak bişey isteyebilirmiyim????
Tabiki, sorunuzu açıklayıcı bir şekilde yazmanız yeterli olur.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
hocam bu projemi size göndersem son haliyle... bana bi buton yardımıyla sayfa 2 ye geçecek ve orada yazdırma önizleme gibi brişey olacak ve sayfa 2 de ayrıca yazdır die buton olacak ona bastıgımızda yazıcıya dökecek. ve sayfa birde bir buton daha olacak o butona tıkladıgında tarih ve tarih aralıgı girebilecek ve o tarih aralıgına göre süzme yapıcak böyle birşey yapaabilirmisin hocam...

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
hocam yaptıgım projeyi son haliyle sana göndersem...... sayfa 1 de bir buton olacak ARA die bu butona tıklandıgında tarih ve tarih aralıgı girebilecegimiz bir yer açılacak ve ara dediği zaman süzme yapacak aşagıdaki listede listelenecek ve yine ayrıca bir buton daha olacak yazdır önizleme die ona tıklandıgı zamanda sayfa 2 ye geçecek sayfa 2 de sayfa önüzleme gibi bişi olacak ve ayrıca yazdır butonu olacak yazdır butonuna tıklandıgınıda sayfayı yazıcıya dökecek...... böyle bişey yapabilirmiyiz.....

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
hocam umarım kızmazssınız enson söylediklerim projemin bitişi demektir...

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
hocam sanırsam kabuletmediniz yinede herşey için binlerce kez teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Herzaman müsait olamıyorum. Eki inceleyin.

.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Sayın Ömer,

Bu güzel çözümden ben de faydalandım, bu sebeple de teşekkür etmek istiyorum,

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
hocam varya sen tambir üstadsın Allah razı olsun projeyi teslim ettim ders hocaları bile şaşırdı :D:D:D:D

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
hocam yanlız bi sorun var :( makro çalıştırılamıyor diyor neden böyle bir hata verdiki bizim hocada bana soruyor hallediyim hocam dedim ama napacagımı bilmiyorum. office 2007 kullanılıyor

Excel Vers. ve Dili
2003 excel
makroyu çalıştırdım buseferde ayıklanan aralık geçersiz yada hatalı diyor :):) runtime error : "1004"
hata koduda bu neden böyle birşey olduki hocam nasıl düzeltecegim hakkında bir fikrin varmı