ek'de hazırmaya çalıştığım bir tabloyu koydum. Sum product formülünü koydum. ama tarih ,kişi ve daha fazla kriter veremiyorum. acaba yardımcı olabilir misiniz?
=TOPLA.ÇARPIM((' DATA '!$F$7:$F$19=$G6)*(' DATA '!$E$7:$E$19=$B$6)*(' DATA '!$B$7:$B$19>=$C$1)*(' DATA '!$B$7:$B$19<=$C$2))
Ticari ürün yaratma
Miktar ve çeşit hatalı sevkiyatlar
bu metinleri el ile girmişsiniz ama DATA sayfasıyla uyuşmuyor.
Data sayfasındaki metni kopyalayarak SUMMARY sayfasında ilgi B6 ve B10 hücresine yapıştırınız.
not:
"Ticari ürün yaratma " metnin sonunda boşluk var
" DATA " sayfa adının önünde ve sonunda boşluk var.
bu gibi boşluklar formül yazmada sorun çıkarabilir. saatlerce nerde hata yaptım diye ararsınız, bunlara dikkat edin.
özellikle sayfa adında boşluk bırakmayın "_DATA_" veya "benim sayfam" yerine "benim_sayfam" gibi yazın.
cevabınız için çok teşekkür ederim. ama benim asıl sormak istediğim başka bişeydi. kaç çeşit tedarikçi var. yani 03/07/08 tarhinde j'e ait 2 adet etkin gıda yazıyor. ama aslında 1 çeşit tedarikçi oluyor. tedarikçi sutununda 1 yazması gerekmekte. 5 tane aynı isimde tedarikçi olsada onu 1 olarak hesaplaması gerekiyor. bununla ilgili bildiğiniz bir yöntem var mı?
tekrar çok teşekkür ederim.
kolay gelsin
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.