sumif mi vlookup mi ikisi birdenmi yada baska bir fonksiyon mu?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Slm
Oncelikle herkese ilgi ve yardimlariniz icin tsk etmek istiyorum. ve sunuda belirtmeden gecemeyecegim
YAKLASIK 1 HAFTADIR BUTUN FORUMLARA GONDERDIM FAKAT CEVAP ALAMIYORUM

ekli olan 2 dosyada gerekli olan islemi cozebilmem icin yardimci olursaniz sevinirim

saygilarimla

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn recero foruma hoşgeldiniz.
1 haftadır yanlış adresleri dolaşmışsınız, burada gün içersinde sorularınıza 15-20 dakika içersinde çözüm bulabilirdiniz.
örnek dosyanızı excel dosyası olarak eklerseniz, arkadaşlarımız enkısa zamanda sorununuza çözüm önereceklerdir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
bu işinizi görür mü? alternatif birkaç formül daha yazılabilir
=EĞER(DÜŞEYARA($B3;[y.xls]Sheet1!$B$5:$C$7;2;0)>=$C3;ETOPLA([y.xls]Sheet1!$B$5:$B$7;$B3;[y.xls]Sheet1!$F$5:$F$7);0)

not: topla.çarpım fonksiyonu ile çok daha iyi formül yazılabilir ama klavyem bozuk olduğu için çok fazla ilgilenemiyorum, arkadaşlarımız alternatif çözüm yolları önerecektir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
birde bunu deneyiniz

=TOPLA.ÇARPIM(([y.xls]Sheet1!$B$5:$B$7=$B3)*([y.xls]Sheet1!$C$5:$C$7>=$C3)*([y.xls]Sheet1!$F$5:$F$7))

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
TSK

Formul Icin Tesekkur

Ancak Kucuk Bir Sorun Daha

X.xls De Her Koddan 1 Adet Var (stok Mantiginda)
Y.xls De Ise Kodlar Tekrar Edebilir (cikis Mantiginda) Yani Farkli Tarihlerde Ayni Koddan Bir Kac Defa Dusus Olabilir

Bu Durumda Ne Yapmam Lazim Cunku Y. Xls Te Tekrar Halinde Kumulatif Toplam Yapmiyor

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Bu Forum Super

Herkese Coooooooook Tesekkurler

Sayenizde Bu Isi Bitirdim

Ilgisini Ceken Olur Diye Ekliyorum

Saygilarimla

Moskovadan Sevgiler

Excel Vers. ve Dili
2003
pardonn pardon.. ben ingilizce excel kullanıyorum ve şu meret topla.çarpımı bulamadım.. tmm muhtmelenen daha önceden kullanmadığım birşeydişr ama umarım sum if çıkmazz