Sumifs yardım

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
Merhaba,
Aşağıdaki formülde görüldüğü gibi 3 farklı bilgiyi topluyorum. Fakat bi yerde takıldım. Muhtemelen çok basit ama yapamıyorum. G36 denilen hücrenin olduğu yere ilaveler yapmam gerekmekte bunu nasıl yapacağım. Daha iyi anlamanız için konuyu biraz daha açacağım.
Ana formül:
=SUMIFS('[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$BN:$BN;'[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$F:$F;B35;'[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$Q:$Q;G38;'[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$P:$P;G36)

Çağrı merkezine gelen aramaların datasından birimimize ait gelen talepleri; talebi alan birim, talebin sebebi ve birimim diye sumifs ile alıcam.
Talebin geliş kanalı (B35), Birimim (G38) ve talebin sebebi olarak datadan bilgiler çekicem. Talebin sebebine kadar sıkıntı yok. Talep sebepleri sütununda ; öneri, talep, şikayet, itiraz olumlu, itiraz olumsuz var (aşağıdaki gibi). Öneri, talebi çekiyorum sıkıntı yok. Şikayetide çekiyorum fakattt aynı sütundaki itiraz olumlu ve itiraz olumsuzuda şikayetin içerisinde göstermek istiyorum.
Şikayet, itiraz olumlu, itiraz olumsuzu TEK criteria_range de almak istiyorum.

• Öneri
  • Talep
  • Şikayet
  • İtiraz olumlu
  • İtiraz olumsuz
Denediğim formül: :D
=SUMIFS('[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$BN:$BN;'[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$F:$F;B35;'[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$Q:$Q;G38;'[Mayıs Ham Data.xlsx]Sheet1'!$P:$P;G36+E36+I36) tabi ki de olmadı :)

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Örnek dosyanızı paylaşım sitelerine yükleyip link verebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
Örnek dosyanızı paylaşım sitelerine yükleyip link verebilir misiniz?
Korhan Bey,
Baktım ama istediğim yok. Sum ve sumifs olarak bilgiler var. Sumifs de criteria_range ye 3 bilgiyi toplama, birleştirme yok.

Bulunduğum pc den yükleme yapılamıyor maalesef.

Şikayet, itiraz olumlu, itiraz olumsuzu TEK criteria_range de almak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
Acil Yardım sumifs

Yukarıda örnekledim.
Excelin mantığı şu.
Geliş kımındakiler başlıklarım oluyor ve bu başlıklara göre Analiz kısmındaki sadece Bayi olan şikayet öneri ve talepleri sıralıcam.
Tekrar söylüyorum. Bana uzunnn uzun formül lazım değil. Zaten istediğimi sumifs ile yapabiliyorum. Fakat, Sebep kısmında bulunan itiraz olumlu ve olumsuzu da şikayetle beraber toplamasını ve Şikayet kısmına veriyi vermesini istiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
3 kriteriniz için ayrı ayrı SUMIFS kurgulayın. Sonra aralarına + ekleyerek tümünü toplatın.

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
3 kriteriniz için ayrı ayrı SUMIFS kurgulayın. Sonra aralarına + ekleyerek tümünü toplatın.
Son çözüm onu buldum oldu ama daha pratik var mı diye sordum. Çünkü aynı bunda olduğu gibi daha fazla verinin toplanıp tek kalemde görülmesi lazım. 16 verinin toplanıp gösterilmesi lazım. Hepsine tek tek böyle yaparsam çok zamna kaybı yaşarım. Başka yapılabilecek bir formül var mı ? Countifs falan olur mu ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
SUMPRODUCT fonksiyonunu deneyin.

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
SUMPRODUCT fonksiyonunu deneyin.
Yukarıda kurgusunu verdiğim resimdeki excele göre sumproduc formulünün yazar mısınız.

Not:A sütunundaki BT ve İB yi C sütunundaki Bayi ile karşılaştırıp, B sütunundaki şikayet, itiraz olumlu ve itiraz olumsuz u alıp bu formülü uygulamasını istiyorum.