• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun ve satırı sırala aktar

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
Sayfa1 A:A Sütununda ki verileri sayfa2 A:A ya büyükten Küçüğe dizli şekilde aktracağım Bunu yaparken de sayfa2 B:K YA kadar olan satırlar sıralamaki sıraya göre kopyalanmalı;

Kısaca sayfa1deki A:A sütununu sayfa2 ye büyükten küçüge sırala ( aşagıdaki formül );sayfa2 ye sıralarken ;a dan k ya satırlarıda kopyala

=BÜYÜK(Sayfa1!$A:$A;SATIR(A1))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Sanırım sizin soru makro ile çözülebilir. Kodu deneyiniz.

Sub Sırala()
Sheets("Sayfa1").Copy After:=Sheets(Worksheets.Count)
ActiveSheet.Name = "snx111-" & Sheets.Count - 1
Range("A1:K13").Sort KEY1:=Range("A1"), ORDER1:=xlDescending
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
End Sub

Kod zaten büyükten küçüğe sırlama yapıyor.
Küçükten büyüğe için;
Range("A1:K13").Sort KEY1:=Range("A1"), ORDER1:=xlDescending
xlDescending yerine xlAscending yapınız.

Sayfa1 A:A Sütununda ki verileri sayfa2 A:A ya büyükten Küçüğe dizli şekilde aktracağım Bunu yaparken de sayfa2 B:K YA kadar olan satırlar sıralamaki sıraya göre kopyalanmalı;

Kısaca sayfa1deki A:A sütununu sayfa2 ye büyükten küçüge sırala ( aşagıdaki formül );sayfa2 ye sıralarken ;a dan k ya satırlarıda kopyala

=BÜYÜK(Sayfa1!$A:$A;SATIR(A1))

Merhaba
B1 hücresine
Kod:
=EĞER($A1="";"";İNDİS(Sayfa1!B$1:B$100;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa1!$A$1:$A$100=$A1;SATIR(Sayfa1!$A$1:$A$100)-SATIR(Sayfa1!$A$1)+1);EĞERSAY($A$1:$A1;$A1))))
Bu formülü yazın ve diziye çevirin.
Diziye çevirme : formül hücreye girildikten sonra Enter tuşuna basılmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır.
Formülde 100 satır baz alınmıştır.
Formülü yazdıktan sonra sağa ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın.

Eğer A sütununda mükerrer varsa BÜYÜK fonksiyonu hataya neden olur.

sayın okumuş makro ikinci plandaydı benim için; asikralın formülünü sorunsuz çalışmaktadır ilginize teşekkür ederim

Kusura bakmayın. Ben dizi formülünü denememiştim. Evet sorun yok.
Sn snx111;
kopyalanmalı dediğiniz için makro ile çözüm olabilir demiştim.

Geri