sutundan satira veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
office xp türkçe
Arkadaslar;ekteki dosyada U7:U15 Aralığındaki hücrelerde eğer "y" harfi var ise,Veri Aktar sayfasındaki Tanker -1 hücresine gemi adı ve U sütunundaki veriyi Yanasma Tarihi ve Zamani kismina gondermesini istiyorum. Eger "d" harfi var ise Veri Aktar sayfasındaki Tanker -2 hücresine gemi adı ve U sütunundaki veriyi Demirleme Tarihi ve Zamani kismina gondermesini istiyorum.Ornekte manuel olarak yazilmistir, bunu nasil otomatige cevirebilirim?

Emekleriniz için teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Doğru anladıysam eki inceleyin.
Not:Belirttiğiniz aralıkta birden fazla satırda biden fazla d yada y var ise ilk bulduğunu alacaktır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
office xp türkçe
Sayın Muygun,
Öncelikle emekleriniz için teşekkür ederim. Yalnız ortada bir problem var,Tk-1 iskelesine yazılan herhangi bir gemi adının tarih ve zaman sonunda "y" harfi varsa, bu verileri Veri Aktar sayfasındaki Yanaşma Tarihi ve zamanı kısmına göndermesini, "d" harfi varsa da demirleme tarihi kısmına göndermesini istiyorum.Orneğin günlük sayfasın tk-5 iskelesine bir gemi yanaşsa ve ben d harfi yazsam, bu veriyi veri aktar sayfasının tanker 5 satırına gemi adı ve zaman olarak demirleme sütununa göndermesi gerekiyor.

Mümkünse bütün iskeleler için bunu nasıl gerçekleştirebileceğimi anlatır mısınız?

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-10-2029
Merhabalar sn kaptancagri
Ekli dosyayı incelermisiniz.İyi çalışmalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
syn erdal'ın önerisini inceleyin sonuç yeterli değilse eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office xp türkçe
Sayın Muygun ve Erdal, emekleriniz için teşekkür ederim. Sayın Muygun'un gönderdiği dosya tam olarak istediğim gibi,anladığım kadarıyla ne kadar d ve y harfi varsa, o kadar satır ekleyecek. Ama 2 den fazla giriş yaptığımda tk-r numaraları tam olarak sıralanmıyor, hata veriyor.Aslında kısacası satırda y varsa, iskele nosunun karşısına gemi adı ve tarihini taşısın.D varsa iskele nosunun karşısına gemi adı ve tarihini taşısın. Vaktinizi çok aldım ama mümkünse otomatik olarak satır eklemek durumunda da değiliz.Yani ben veri aktar formuna günlük formundaki kadar satır koysam da, ordan y ve dye göre ayırsak? Sonsuz teşekkürlerimle...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. kaptancagri;
Günlük sayfasında AZ sütunundaki kodlarda hata yapmışım.
(5 nolu mesaj ekini revize ettim ordan tekrar deneyebilirsiniz)
Veya düzenlemek için;
Günlük sayfasında AZ7 hücresine
=EĞER(AY7="";"";EĞERSAY($AZ$6:AZ6;">0")+1)
formülünü uygulayın ve bu formülü aşağı doğru (tablo seviyesi kadar) AZ53 hücresine kadar kopyalayın.
Şayet isteğinizi karşılamıyorsa veri aktar sayfasına istediğiniz formatı yazın gereken kodlamaya tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office xp türkçe
Tamam sayın Muygun, şu işi bir başarırsam tabloya Muygun A.Ş.ye teşekkürler diye yazarım:) Sevgiler size