Sutunlardaki Altgrup Basliklarinin Pivot Tablo'da Gozukmesini Engelleme

Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
72
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/10/2021
Merhaba,

Malzeme isimlerinin (Items Description) ve bu malzemelerin ait oldugu islem bolumlerinin (Process Sections) ve bunlara ait gerekli bilgilerin girilerek olusturuldugu bir Malzeme Listesi (Bill of Materials - BOM olarak anilacaktir.) Excel taslagi hazirladim.

F:U kolonlari arasindaki tablomu Pivot Tabloya aktarip ardindan cesitli raporlamalar yapmak istiyorum.

Yalniz benim bu BOM sayfamdaki taslaktaki F sutununda (ilk sutunumda) birden fazla Grup (Group) ve Altgrup (Subgroup) larim var. Her bir Grubun ve Altgrubun basliklari (Header) var ve bundan dolayi BOM taslagina henuz hic bir Girdi yapilmasa bile Pivot Table'da bu Grup ve Altgruplarim (Blank) seklinde gozukuyorlar. Ki daha sonra girdi yapsam bile bu (Blank) ler Pivot Tablomda gozukmeye devam ediyorlar ve ben bunlari kesinlikle gostermek istemiyorum.

Nasil bir cozum onerirsiniz?

1. Resim: BOM isimli Taslagimin Gorunusu: (Koyu mavi/yesil olanlar Anagrup acik mavi olanlar Altgrup)
https://postimg.org/image/9e4jm05s5/

2. Resim: Bu sekilde olusturdugum Pivot Tablomun Gorunusu: (Anagruplarda Division sutunu Blank, Altgruplarda Items' Description sutunu Blank gozukuyor.)
https://postimg.org/image/dod8hsyyf/


Selamlar
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Pivot tabloda ilgili sütun başlığındaki seçenekleri açıp Boş'un işaretini kaldırmayı denediniz mi?
 
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
72
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/10/2021
Merhabalar Yusuf Bey oncelikle cevabiniz icin tesekkur ediyorum.

Bu sekilde evet oluyor ancak dosyayi olusturduktan sonra bu seceneklerden gerekli duzenlemeyi baskalarinin yapmasi gerekecegi icin ben makro ile bu filtreleme islemini tanimlasam dahi onlar acisindan bir karisiklik olmasini istemiyorum. Bundan dolayi merak ettigim, bu BOS'lari en bastan Pivotumun icine almamanin bir yolu var midir acaba?

Sevgi ve Selamlar
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
With ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("Process Sections")
.PivotItems("(blank)").Visible = False
End With

Bu satır Process Sections sütunundaki boş satırları gizliyor. Pivot tabloyla ilgili kodda bu şekilde düzenleme yapabilirsiniz. Eğer sütun/alan sayısı değişmeyecekse her sütun/alan için bu kodu değiştirerek ekleyebilirsiniz.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,199
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
"BOM" sayfanıza bir yardımcı sütun ekleyip boş satırlardan kurtulabilirsiniz. Bu haliyle sadece müdahale ederek boş satırları gizleyebilirsiniz. Ya da özet tablo seçeneklerinden boş hücrelerin görsel olarak görünümünü değiştirebilirsiniz.

Ekleyeceğiniz yardımcı sütuna yazacağınız formülde şu mantık olmalıdır.

Örnek bir satırın özet tabloda görünmesi için B-C-D sütunlarının hepsinin dolu olması gerekiyorsa aşağıdaki gibi bir formül içinizi görecektir.

Kod:
=VE(B5<>"";C5<>"";D5<>"")
Bu formül koşullar sağlanıyorsa size DOĞRU sonucunu verecektir. Bütün satırlarınıza bu formülü uyguladıktan sonra özet tablonuzu oluşturursanız. Bu alanı kullanarak özet tabloyu ilk başta boş satırlardan arındırmış olursunuz. Bu alanı özet tablonuzun filtre kısmına ekleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.
 
Üst