• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütunlardaki dizilerin toplanması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Profesyonel Türkçe
Merhabalar;

a sütununda verilerin adları var, b ile z sütunlarında da veriler var. ilk satırda ise aylar yazıyor.
Sorum şu; aa1 hücresine veri adı, aa2 hücresine ay ismi belirteceğim. aa3 hücresinde bu kıstaslara göre toplama yaptırtabiliyorum, ancak 5. ayı belirrtiğimde ilk 5 aylık toplamları vermesini istiyorum. böyle bir formül varsa şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=TOPLA(DOLAYLI("B"&KAÇINCI(B19;$A$1:$A$16;0)&":"&ADRES(KAÇINCI(B19;$A$1:$A$16;0);KAÇINCI(B20;$A$1:$M$1;0);4)))

kesinlikle işe yaradı, çok teşekkür ederim, ancak devamında bir sualim daha olacaktı. Eğer A sütununda aynı isimden birden fazla olsaydı nasıl bir yöntem kullanırdık ?
Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Bu durumda aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$16=$B$19)*ESAYIYSA(DOLAYLI("B1:"&ADRES(16;KAÇINCI($B$20;$A$1:$M$1;0);4)));DOLAYLI("B1:"&ADRES(16;KAÇINCI($B$20;$A$1:$M$1;0);4)))

kesinlikle işe yaradı, çok teşekkür ederim, ancak devamında bir sualim daha olacaktı. Eğer A sütununda aynı isimden birden fazla olsaydı nasıl bir yöntem kullanırdık ?
Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

harika olmuş, elleriniz dert görmesin, çok teşekkür ederim, tam istediğim gibi, hatta daha fazlası olmuş,
sağolun.

merhabalar;

aynı işlemi farklı sayfalar için de yapmak mümkün mü?
sayfa1 de verilerin olduğu ve sonuçların sayfa2 de hesaplanması ?

Teşekkürler.

yaptım, teşekkürler

SUMPRODUCT(--(data!A2:INDIRECT("data!A"&COUNTA(data!A:A)+1)=D19)*(INDIRECT("data!"&ADDRESS(SUMPRODUCT(--(data!B1:M1=D21)*(ROW(data!B1:M1)+1));SUMPRODUCT(--(data!B1:M1=D21)*(COLUMN(data!B1:M1)));4)):INDIRECT("data!"&ADDRESS(SUMPRODUCT(--(data!B1:M1=D20)*(ROW(data!B1:M1)+COUNTA(data!A:A)));SUMPRODUCT(--(data!B1:M1=D20)*(COLUMN(data!B1:M1)));4))))

ilk sayfaya "data" ismi verdim.

Selamlar;

Bir örnek te ben veriyorum

Kaydır ve Devrik_dönüşüm fonksiyonu kulaanılmıştır

saygılar;

Ekli dosyalar

Geri