Sutunları tekli hücrede birleştirme(Kelimeleri birleştirme )

Katılım
16 Mayıs 2007
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Şimdi bende bir not defterinde alt alta sıralı kelimeler var

örnek;

Kod:
www.sasdasdd.dsada;
www.zzzzxxxxxX.com;
www.xxxxx.net;
www.cdsadsadnet.co;
www.siteismi.net;


şimdi bunlardan 1000' lerce var . Ben bunları aşağıdaki gibi yan yana birleştirmek istiyorum.


Kod:
www.sasdasdd.dsada;www.zzzzxxxxxX.com;www.xxxxx.net;www.cdsadsadnet.co;www.siteismi.net;

Bunu yapacak olan bir program varmı elde yapması çok zaman kaybı oluyor ?
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,255
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sizin örnekte bilgilerin A1 den itibaren olduğunu varsayalım.

1. A1:A5 Seç ve Kopyala
2. B1 e tıkla
3. Özel Yapıştır dan işlemi tersine çevir

Kolay gelsin
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,255
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sanırım ben yanlış anladım, excelde bir sütuna (örneğin A) aldığınız metin dosyasını bir butona bağlayarak aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu iş, wordde daha pratik olarak yapılabilir. Worde alınan dosyada paragraf karakterlerini ara ve bul ile arattırıp silerseniz sizin dediğiniz gerçekleşir ve metin olarak saklayabilirsiniz.

Kod:
Sub Yanyana()
For i = 1 To [A65536].End(3).Row
[B1] = [B1] & Cells(i, "A")
Next
End Sub
 
Katılım
16 Mayıs 2007
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
cok tesekurler
 
Üst