tab tuşuna bastığımda bi sonraki hücre değil de istediğim hücreye geçiş

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
üstadlar merhabalar, bilmeyenler yardımlarınız gerçekten takdire şayan. teşekkürler öncelikle

ben excel'de çalışma yaparken tab tuşuna bastığımda bir sonraki hücre değil de istediğim herhangi bi gücreye geçmesimni istiyorum. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Aktif hücreninin 2 sütun ötesinine gidiyor.
Bu kodları boş bir standart modüle koyunuz.:cool:
Kod:
Sub auto_Open()
Application.OnKey "{TAB}", "atla"
End Sub
Sub atla()
ActiveCell.Offset(0, 2).Select
End Sub
Sub auto_close()
Application.OnKey "{TAB}"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
teşekkürler ilginiz için.

peki bunu ben istediğim herhangi bi hücreye nasıl atarım. örneğin bi çalışma sayfasında A2 hücresindeyken tab tuşuna bastığıma U8 e geçmek istiyorum??

bir de bu modülü eklediğimde, bu ayarlar sadece bu çalışma sayfası için mi, yoksa tüm kitap için mi geçerli olacak? ben sadece o çalışma sayfası için geçerli olmasını istiyorum

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
teşekkürler ilginiz için.

peki bunu ben istediğim herhangi bi hücreye nasıl atarım. örneğin bi çalışma sayfasında A2 hücresindeyken tab tuşuna bastığıma U8 e geçmek istiyorum??

bir de bu modülü eklediğimde, bu ayarlar sadece bu çalışma sayfası için mi, yoksa tüm kitap için mi geçerli olacak? ben sadece o çalışma sayfası için geçerli olmasını istiyorum
:cool:
atla kodu hariç diğer 2 makroyu siliniz.Kodlar thisworkbook modülünün selection olayındadır.:
A2 hücresini seçip tab tuşuna basınız.Bu kod bütün sayfalarda çalışır.
Sadece bir sayfada çalışması için thisworkbook modülümndeki selection olayından kodları silip ayni kodları o sayfanın modülündeki selection olayına yazınız.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$2" Then
    Application.OnKey "{TAB}", "atla"
    Else
    Application.OnKey "{TAB}"
End If

End Sub

Sub atla()
Range("U8").Select
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Evren Abi;
Tab Tuşuna bastığımız zaman şöyle bir alternatif getirmek mümkün mü?
Sağa - Sola , Yukarı - Aşağı gibi seçme tercihli

Excel Vers. ve Dili
2010
Tab tuşuna bastığımızda sadece aktif olan hücrenin aynı satır (U) sütununa gitmesi için nasıl yapmalıyız.