• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo içinde veri arayıp karşı satırı bulma

Foruma hoş geldiniz.Örnek dosya olmadığı için isteğinizi tam karşılarmı bilmiyorum.U21 kopyalayıp deneyiniz.

Son düzenleme:
Merhaba,

Yanlış anlamadım ise,

U21'e ; =İNDİS(A2:A20;KAÇINCI(U20;B2:B20);1)

Foruma hoş geldiniz.Örnek dosya olmadığı için isteğinizi tam karşılarmı bilmiyorum.U21 kopyalayıp deneyiniz.

Kod:
=İNDİS($A$1:$A$100;TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$D$100<>"")*($B$2:$D$100=$U$20)*SATIR($A$2:$A$100));SÜTUN($A$1))

Örnek bir dosya hazırladım. http://s7.dosya.tc/server6/734jhi/ORNEK.xlsx.html
Bende hata verdi verdiğiniz formül, çok teşekkür ederim yine de.
B12'ye sayıyı girdiğimde
B13'e sayıya karşılık gelen A sütunundaki şehri yazdırmak istiyorum.

Merhaba,

Yanlış anlamadım ise,

U21'e ; =İNDİS(A2:A20;KAÇINCI(U20;B2:B20);1)

Çok teşekkür ederim işime yaradı bu. Çok sağolun

Maalesef olmadı, B2:B20 sütunu yerine B2:C7 seçtiğimde misal, "yok" hatasını verdi

Son düzenleme:
Merhaba,

Sayın çıtır'ın formülü hatalı değil ve çalışıyor, siz bir yerlerde hata yapıyor olmalısınız ,

B13 hücresine ;

Kod:
=İNDİS($A$1:$A$[COLOR="Red"]11[/COLOR];TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$D$[COLOR="red"]11[/COLOR]<>"")*($B$2:$D$[COLOR="Red"]11[/COLOR]=[COLOR="Red"]$B$12[/COLOR])*SATIR($A$2:$A$[COLOR="red"]11[/COLOR]));SÜTUN($A$1))

Merhaba,

Sayın çıtır'ın formülü hatalı değil ve çalışıyor, siz bir yerlerde hata yapıyor olmalısınız ,

B13 hücresine ;

Kod:
=İNDİS($A$1:$A$[COLOR="Red"]11[/COLOR];TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$D$[COLOR="red"]11[/COLOR]<>"")*($B$2:$D$[COLOR="Red"]11[/COLOR]=[COLOR="Red"]$B$12[/COLOR])*SATIR($A$2:$A$[COLOR="red"]11[/COLOR]));SÜTUN($A$1))

Formülün hatalı olmadığını,sorunun yazımdan kaynaklandığını göstermen dolayısı ile , gösterdiğin ilgi ve takdir için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir şeyleri yanlış yapıyorum hala ama çözemedim. Tekrardan teşekkürler

Geri