Tablo Sayım

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excell 2003 English
Merhabalar,

Arkadaşlar ekte buluna tablo içerisinde "ÖZET-SATIŞ BREND" Sheet'inin içerisine "GENEL" Sheet'inin içerisinde bulunan Müşteri 1'in karşısında bulunan kaç adet sayı var formül ile getirmek istiyorum.

"ÖZET-MÜŞTERİ KARTON" Sheet'i içerisindeki formüle baktığınızda "GENEL" Sheet'inin içerisinde bulunan Müşteri 1'in karşısında bulunan rakamları toplayıp yazıyor.

İsteğim "ÖZET-SATIŞ BREND" Sheet'inin içerisindeki kaç tane sayı var onların miktarıdır.

Şimdiden çok teşekkür eder Saygılarımı Sunarım.

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
"ÖZET-SATIŞ BREND" sayfasındaki C3 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve bu formülü diğer hücrelere kopyalayın.

=TOPLA.ÇARPIM((GENEL!$B$2:$B$955=$A3)*(GENEL!D$2:D$955>0))

Excel Vers. ve Dili
Merhabalar Levent Bey,

Yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim sizin gibi bilgili arkadaşlar sayesinde bilgilerimize bilgi ekliyoruz.

Saygılarımla Fuat

Excel Vers. ve Dili
"ÖZET-SATIŞ BREND" sayfasındaki C3 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve bu formülü diğer hücrelere kopyalayın.

=TOPLA.ÇARPIM((GENEL!$B$2:$B$955=$A3)*(GENEL!D$2:D$955>0))
Merhaba Levent Bey,

2 sene aradan sonra sektör değiştirip tekrardan excell ile ilgili işlemlere dönünce haliyle formüllemeleri unuttum sizden yardım istiyorum

Linkte bulunan dosya içerisinde sayım işlemi mevcuttur bu konu hakkında da yardımınızı bekliyorum

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bu dosyayı doğrudan buraya ekleseniz ve açıklama olarak da elimdeki şu verilerden şu sonuca ulaşmak istiyorum diye belirtseniz daha iyi olmaz mı?

Excel Vers. ve Dili
Bu dosyayı doğrudan buraya ekleseniz ve açıklama olarak da elimdeki şu verilerden şu sonuca ulaşmak istiyorum diye belirtseniz daha iyi olmaz mı?
Merhaba Yusuf,

Tabloyu eklemek istedim ama dosya boyutu büyük olduğundan eklemedi. Gmail'de paylaştım dökümanı ama dosya üzerinde düzenleme yetkisi mevcut problem olmaz yani zaten Sonuç Sheet'inde var sadece formül orada sayım işlemi sonucunu istiyorum.

Ürün Sheet'inde bulunan kişi karşısındaki PDA-VIN-A TİPİ-SOL sayımlarını istiyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
E6 hücresine aşağıdaki formülü yazıp diğer hücrelere kopyalayınız:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ÜRÜN!$C$2:$C$55=$B6)*(ÜRÜN!$D$2:$D$55=E$4))

Excel Vers. ve Dili
E6 hücresine aşağıdaki formülü yazıp diğer hücrelere kopyalayınız:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ÜRÜN!$C$2:$C$55=$B6)*(ÜRÜN!$D$2:$D$55=E$4))
Merhaba Yusuf,

Yardımın için çok teşekkür ederim. Topla.Çarpım formülünü görünce hatırladım ama tabiki hatırlamak lazım :) Tekrardan teşekkür ederim yine formüllerle ilgili yardımlarınıza başvuracağım ;)