Tabloda kritersiz Mak Min Arama !

Excel Vers. ve Dili
2013 excel
1- Değer 1 sütununa göre en yüksek rakamlı İlk 4 isimleri bulup adı soyadı yazsın bölgesini yazsın ve değer 1 deki rakamı yazsın
2- Değer 2 sütununa göre en yüksek rakamlı ilk 4 isimleri bulup adı soyadı yazsın bölgesini yazsın ve değer 2 deki rakamı yazsın
3- Değer 3 sütununa göre en yüksek Bölgeleri bulup yanındaki Adı Soyadı yazacak Bölgesini yazacak ve Değer 3 teki en yüksek verileri yazacak
Özetle bir tablom var bölgeye göre ve Değer sütunlarına göre en yüksek olanları bulup Adını Bölgesini ve değerini belirttiğim yerlere formül ile yazdırmak istiyorum.
Örnek tablo resmi ve örnek dosya ekledim şimdiden çok teşekkür ederim umarım anlaşılır olmuştur.

Tablonun Resmi: [url=https://hizliresim.com/Zj2dtJ][/URL]
Örnek Dosya: Örnek dosya.xlsx - 10 KB

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR

selamlar,
dosyanız ektedir.
Formüller DİZİ Formüldür
(Dizi formüllerin hücreye girişleri ENTER ile değil CTRL - SHIFT - ENTER tuşlarının üçüne aynı anda basılarak yapılır. Formül girişi doğru yapıldığında formül otomatik olarak { } parantezleri içerisine alınır. Formül girişi doğru yapılmadığında ya da parantezler manuel yazıldığında formül düzgün çalışmayacaktır)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Eğer tablodaki sıraya göre listenin oluşmasını isterseniz alternatif olarak aşağıdaki DİZİ formülünü kullanabilirsiniz.

I3 hücresine uygulayıp sağa ve aşağıya doğru sürükleyin.

C++:
=INDEX($A$2:$F$9;MATCH(LARGE($C$2:$C$9+(ROWS($A$2:$A$9)-ROW($A$2:$A$9)/1000);ROW($A1));$C$2:$C$9+(ROWS($A$2:$A$9)-ROW($A$2:$A$9)/1000);0);MATCH(I$2;$A$1:$F$1;0))
INDEX = İNDİS
MATCH = KAÇINCI
LARGE = BÜYÜK
ROWS = SATIRSAY
ROW = SATIR

Diğer alanlara uygulamak için formülün içinde ki kırmızı bölümleri değiştirmeniz yeterli olacaktır.

=INDEX($A$2:$F$9;MATCH(LARGE($C$2:$C$9+(ROWS($A$2:$A$9)-ROW($A$2:$A$9)/1000);ROW($A1));$C$2:$C$9+(ROWS($A$2:$A$9)-ROW($A$2:$A$9)/1000);0);MATCH(I$2;$A$1:$F$1;0))

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bir önceki mesajımı revize ettim. Son halini uygulamanız daha kolay olacaktır.