tabloda satır sabitlemek

Arkadaşlar merhaba

Bir tablo yaptım, ilk üç satırın sabit kalmasını diğer satırların aşağı hareket ettirmek istiyorum nasıl yapabilirim.

Daha anlaşılır olması için

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Pencere > Bölmeleri dondur komutunu deneyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
dondurma işlemi yaptım ama altında beni rahatsız eden bir cizgi çıktı o cizgiyi nasıl yok ederiz

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
O belirttiğiniz çizgi sizi rahatsız etmesin, bazen dondurduğunuz bölmeleri unutuyorsunuz ve satırların (ya da sütun) eksik olduğunu zannediyorsunuz. Bu sayede bu şekilde hata yapmanızı engellersiniz. Zaten print edince bu çizgi çıkmıyor. İkinci olarak, satırları sabit tutmak için istediğiniz satırı, sütunları sabit tutmak için istediğiniz sütunu seçip dondurun. Eğer hem bazı satırları hem de bazı sütunları sabitlemek isterseniz kesişim noktasındaki hücreyi seçin ve kilitleyin.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Benimde aklıma şöyle bir çözüm yolu geldi. Sabitlenecek alan siyah dolgu rengi uygulanırsa, o bahsettiğiniz siyah çizgi gözükmez. Bi deneyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
bunu sütunda yapabilir miyiz peki?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

seçtiğiniz hücreden sonra bölmeleri dondur dediğinizde; seçili hücrenin üstü ve solu dondurulmuş olur.
siz denemeyi A sütununda yapmış olacaksınız ki sonucu gözlemleyemediniz, mesela E5 hücreyi seçip pencere / bölmeleri dondur derseniz; ilk 4 satır ve ilk 4 sütun dondurulmuş olur.