tablodaki günlere veri girilince renklendirmek

Excel Vers. ve Dili
2003
düğün salonum için köprüler ve bağ yapıştırmayla bir çalışma yaptım fakat sayfa 3 teki yıllık tablodaki gece-gündüz denk gelen boş hücreleri renklerdirmek istiyorum.bunu ancak bir makro yardımıyla yapabilirim sanırım.günlere ait sayfada adı soyadı kısmına veri girince sayfa 3 te ona denk gelen gece veya gündüzün kırmızı rengi almasını istiyorum.bana yardım edecek biri olursa sevinirim.yada sil baştan yeni bir programlama sayfa 3 teki her kutucuğa bir kayıt formu açarak renklendiren yapan makro da olabilir..saygılar. Ekli dosyayı görüntüle 34300

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
makro yerine koşullu biçimlendirme olmaz mı?

Excel Vers. ve Dili
2003
elbette olur ama ben bu konularda acemiyim yardım ederseniz sevinirim saygılar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sorunuzu yarın gündeme getirirseniz birçok arkadaşımız çözüm üretecektir.
ben malesef yardım edemiyorum, klavyem bozuldu ve bazı tuşlar çalışmıyor. şimdilik ahkam kesmekle yetineceğim. :(

Excel Vers. ve Dili
2003
koşullu biçimlendirmeyi internetten araştırıp nasıl yapıldını biraz öğrendim ama biçimlendirdiğim hücreyi başka sayfada kullanamıyorum.excel izin vermiyor.günlrer ait sayfaya bilgi girilen bir hücrenin kırmızı olarak sayfa 3 teki o güne denk gelen hücreyi nasıl kırmızı yapabilirim acaba .bilgi verecek herkeze teşekkür.bu olay benim için çok önemli çünkü bu rezervasyon çizelgesini firmamın sitesin de yayınlayıp müsterilerime boş dolu günleri sunmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Dosyanızda birkaç tane örnek veri olsa ve bunun üzerinden anlatsanız ne güzel olurdu ...

Oysa ki şimdi ben şablona bakıyorum, şablon bana bakıyor :)

Excel Vers. ve Dili
2003
şablonda bulunan(sayfa3)aylara tıladınızda o aya ait günlerin olduğu ayrı bir tablaya gidersiniz.bu sayfadaki gün sıralamalarına tıkladınızda o güne ait kayıt sayfasına giderseniz orda açılan o güne ait sayfanın ad soyad hücresinin karşısına isim vs giriliyor.bir isim girdiğimde sablonda o güne ait hücrede kırmızı olmasını nasıl yaparım..simdi mutlaka gülüyorsunuzdur ama kısıtlı bilgimle benim için bunu yapmak bir başarı ve büyük zevk aldım.tabi o benden günlerimi.aslında bu şablona sonradan ihtiyaç oldu ve köprü ve özel yapıştır komutlarıyla yapılan bir şeyi düzeltmeye çalışıyorum.bilmesemde her türlü yardım fikrine açığım o konuda çalışıp yapmayı düşünüyorum yardımlarınızla.

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
1 ocak tarihi için isim yazarak kontrol edin. formülü ve koşullu biçimlendirmeyi diğer hücrelere uygulayın.

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın uzmanamele çok sağolun tam istediğim gibi olmuş teşekkürler

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
gülegüle kullanın. iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TÜRKÇE
Kıymetli arkadaşlar dosya silinmiş tekrar upload edermisiniz
benzer bir uygulamayada benim ihtiyacım var upload ederseniz indir bir incelerim belki bana uygun yerleri vardır ..

şimdiden tekkür ediyorum..

Excel Vers. ve Dili
MSO 2002
MSO 2003
MSO 2007
Evet arkadaslar. 3.sayfa da degil ama ayni sayfa icinde ayni seyi bende yapmaya calisiyorum ve beceremiyorum!

Biliyorum konu eski ama olsun! Ayni basliktan bir tane daha acip forumu kirletmektense bu konuyu canlandirmak daha mantikli. Lutfen ekli dosyanin linkini yenilermisiniz??

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
A1 hücresine =BUGÜN() yaz.A1 Hücresi hep bu günü gösterecek.B1 hücresine gel.Koşyullu Biçimlendirme/Kuralları Yönelt/Yeni Kural/Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan
Formül kısmına =$A$1=B1 yaz.Biçimlendir/Dolgu rengi sarı veya istediğin rengi seç.Tamam de çık
Formülü B1'in altındaki hücreleride aynı formülle formülle.A1 hücresi (bu gün)17.07.2011 olsun.B1 hücresine 1.7.2011 yaz ve aşağıya doğru formülü kopyala.Aşağıda 17.07.2011 yazılı hücre sarı rente olacak.Gojjira/Çetin Kolay gelsin