Tablodan detaylı veri alma

oguzhan5334

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-03-2025
Merhaba arkadaşlar şöyle bir senaryo yapmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz.

Benim satışını yaptığım cihazların özelliklerini ayrı bir sayfada tablo halinde oluşturacağım. Teklif sayfasında ise bu üründen bir tanesini seçeceğim ve bu ürüne ait özelliklerin otomatik eklenmesini nasıl yaptırabilirim. Resimlerle yapmak istediğim aşağıda belirtilmiştir. Mesela a ürününü seçtiğimde a ürününe ait diğer özelliklerin teklifte otomatik gelmesini yapmam gerekiyor.

TEKLİF SAYFAM

ÖZELLİK SAYFAM

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Formunda Düşeyara olarak arama yapınız, aradığını bulamazsanız örnek dosya ekleyerek yardım talebinde bulununuz.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
24-08-2026
aşağıdaki formülü deneyiniz..

kırmızı ile işaretli alan sütun sayısıdır, onu değiştirerek diğer verileri de getirebilirsiniz.
mavi ile işareli alan ise aranan değerdir, aranan ürünün hücresini belirtmelisiniz..

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA([COLOR="Blue"]$B2[/COLOR];Sayfa2!$A$1:$E$4;[COLOR="Red"]2[/COLOR];0);"")

oguzhan5334

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
19-03-2025
aşağıdaki formülü deneyiniz..

Kırmızı ile işaretli alan sütun sayısıdır, onu değiştirerek diğer verileri de getirebilirsiniz.
Mavi ile işareli alan ise aranan değerdir, aranan ürünün hücresini belirtmelisiniz..

Kod:
=eğerhata(düşeyara([color="blue"]$b2[/color];sayfa2!$a$1:$e$4;[color="red"]2[/color];0);"")
çok teşekkür ederim aradığım tam olarak buydu.