Tablodan satır ve sütuna göre veri çekme (değişkenli)

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-03-2020
İyi akşamlar dilerim, uzun zamandır üyenizim ve birçok konuda yardımcı oldunuz hepsi için teşekkür ederim. Ve şimdi yeni bir soru ile karşınızdayım. Örnek dosyamı yandexdisk üzerinden ekledim ve ilgili problemimi anlatayım;
Her gün sistem üzerinden bir excel indiriyorum. (Örnek dosyamda "yapıştır" ismindeki sayfa). Ve bir de sabit Kaynak sayfam var. İndirdiğim yapıştır sayfasındaki verileri elle Kaynak sayfasındaki yerlerine kopyala yapıştır yapıyorum. Bilgim dahilinde formüllemeye çalıştım ama başarılı olamadım Çünkü;
- İndirdiğim Yapıştır sayfasındaki Tabloda genelde satırdaki başlıklar aynı kalsada sütundaki başlıklarda değişiklik olabiliyor. Örneğin C2 hücresindeki başlığım E2'ye kaymış olabiliyor. Bu sebeple düşeyara formülünü kullanamadım.
- İndis formülünü öğrendim fakat sütundaki başlıklar 3 kısımdan oluşuyor bu sebeple o formülü de kullanamadım. Örneğin C2 ve D2 hücresinde birleştirilmiş olarak Öğretmen yazıyor, C3 hücresinde erkek - D3 hücresinde bayan yazıyor ve sonra veriler başlıyor.
- Çoklu Eğer formülü ile bir şeyler yapmaya çalıştığımda ise upuzun ve hatalı bir şeyler çıktı bu yüzden her türlü yardımınıza açığım.

Özetlemem gerekirse;
İndirdiğim, sütunları değişkenli tablodan kendi tabloma verileri aktarmak istiyorum. İndirdiğim tabloda sütun başlıklarının yerleri değiştiği için sabit bir formül yazamadım. Fakat kendi tablom sabit ve olabilecek tüm değişiklikleri kapsıyor.

İndirdiğim tablo;

Verileri aktardığım kendi tablom;

Örnek Dosyam;
örnek dosyam