Tablolama ve Kurgu Mantığı

Excel Vers. ve Dili
tr
Merhabalar,
Merkez dahil olmaz üzere 5 şubemiz var. Bu şubelerde yapılmış olan olan kredi kartı çekimlerini tutmak istiyorum. Kullanacağım başlıklar Şube Adı, Taksit Sayısı, Taksit Tutarı, ve Toplam Ödeme şeklinde olacak.

Benim sormak istediğim şu; Ben öyle bir yapıda bu verileri girmeliyimki, ileriye dönük belli bir gün belirttiğim zaman o gün hesabımıza geçecek olan toplam tutarı görmeliyim.. Yaklaşık 7 banka ile çalışıyoruz.

Bunun için nasıl bir tablo yapılanması oluşturmam gerekiyor. Üstadların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tespit ettiğiniz başlıklara
Banka adı;
Taksit başlangıç tarihi
Bilgilerini ilave ederek ve bununla ilgili örnek tablo eklerseniz çözüm kolaylaşır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
merhabalar

pivot table olusturmak bu durumda mantikli. gecmis bilgileri bir filter gibi cekip istenilen veriyi verecektir.

Excel Vers. ve Dili
tr
Şirket içerisinde personelimizin birtanesi böyle birşeyler yapmış fakat karma karışık. Genel müdürümüzde bilgi işlem olarak benden böyle birşey istedi. Vba ile az çok bilgim var ve bu yapıyı en sade haline getirmek istiyorum. Dosya ekte kayıtlıdır Muydun hocam.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Şirket içerisinde personelimizin birtanesi böyle birşeyler yapmış fakat karma karışık. Genel müdürümüzde bilgi işlem olarak benden böyle birşey istedi. Vba ile az çok bilgim var ve bu yapıyı en sade haline getirmek istiyorum. Dosya ekte kayıtlıdır Muydun hocam.
.

Ekteki örnek gibi yaparsanız rahat edersiniz.

Konu için bakınız:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tr
Yurttaş hocam, aradığım tam anlamı ile buydu. Çok teşekkür ediyorum. Olayın sadeliği, çözüm, kullanım ve erişim kolaylığı gayet sistematik..

Bilmediğim ve bilmem gereken çok büyük bir özellik daha öğrenmiş oldum sayenizde..