Tablolardaki değerleri eşleştirip güncelleme

realperest

Altın Üye
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-05-2025
Selam.

bir excel kitabımda 2 sayfa var. bu sayfalardan her ikinsinde de bir stunda bir birine uyan değerlerin eşleşmesini ve bu eşleşmeye uyanların yanlarındaki bir stuna birinde olan verilerin ötekine eklenmesini istiyorum.

Böyle anlatması biraz zor ama örneğimin üzerinden anlatayım.

ekteki dosyada 2 sayfa var. her iki sayfada birer stun SARI , birer stun KAVUNİÇİ boyanmış durumda. Eğer sarı stunlarda bir eşleşme varsa, ikinci sayfadaki KAVUNİÇİ stunda bulunan değer diğer KAVUNİÇİ stuna gelsin istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Excel de buda yapılabiliyorsa artık daha ne diyeyim. Gerçi inşallah yapılıyordur çünkü bu benim için 15 günlük iş demek.

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Selam.

bir excel kitabımda 2 sayfa var. bu sayfalardan her ikinsinde de bir stunda bir birine uyan değerlerin eşleşmesini ve bu eşleşmeye uyanların yanlarındaki bir stuna birinde olan verilerin ötekine eklenmesini istiyorum.

ekteki dosyada 2 sayfa var. her iki sayfada birer stun SARI , birer stun KAVUNİÇİ boyanmış durumda. Eğer sarı stunlarda bir eşleşme varsa, ikinci sayfadaki KAVUNİÇİ stunda bulunan değer diğer KAVUNİÇİ stuna gelsin istiyorum.

Excel de buda yapılabiliyorsa artık daha ne diyeyim. Gerçi inşallah yapılıyordur çünkü bu benim için 15 günlük iş demek.

Çok teşekkürler.

Sarı sütunlardaki ifadeler, birbirine eş mi? Yoksa yazımları biribirinden farklı mı?

.

realperest

Altın Üye
09-05-2025
Bazıları eş, zaten eş olanlarda bu güncelleme olsa yeter.

Tabii yazımlarda bazı hatalar olabilir. Ben önce en basit haliyle ne alabiliyorum onu yapayım. Beklediğimden daha büyük bir UYUŞMAMA problemi yaşarsam o zaman onada bi çözüm gerekebilir.

Ama şimdi eş olanların güncellemesi olsa yeter. Yani 10 000 kayıt varsa mesela 1500 tanesi eş ise onlara bu güncellemeyi yapsa o bile süper.

Teşekkürler.

realperest

Altın Üye
09-05-2025
Tekrar merhaba,

Umudum azalmaya başladı acaba, çözümü yok mu ?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Selam.

Çok teşekkürler.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

realperest

Altın Üye
09-05-2025
Çok teşekkürler.

İstediğim olmuş ama bi ayrıntı var.

Sadece eşleşen işlemler görünüyor. Diğer satırlar sanki gizlenmiş gibi ama GÖSTER dediğimde de göstermiyor. Eşleşmeyenleride gösterse ama tabii ki rakam olarak güncelleme yapmadığı için orada 0 sıfır yazsa, istediğime ulaşmış olacağım. Ben standart bir kullanıcı olarak denediklerimle o gizli satırları gösteremedim. Acaba bu farklı bi şey mi ?

Tekrar teşekkürler.

realperest

Altın Üye
09-05-2025
Çok teşekkürler. Sağolun.