Tabloları Metne dönüştürmek

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
Merhaba arkadaşlar word sayfasında benim çok sayıda tablolarım var bir tuşa basıldığında sayfalardaki tüm tabloları metne dönüştürmesi için nasıl bir kod yazabiliriz

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aşağıdaki gibi deneyebilirsiniz.
Kod:
Sub Makro20()
Selection.Rows.ConvertToText Separator:=wdSeparateByTabs, NestedTables:=True
End Sub
Not : Bu soruyu Word bölümünde sormanız gerekirdi.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
Sseyit hocam alakanız için teşekkür ederim. kodu uygulamaya çalıştığımda grupta istenilen eleman yoktur diye bir hata mesajı veriyor.

NOT: Tüm sayfalardaki bütün tabloları metne dönüştürmesi lazım

Hocam tekrar ilgilenebilrmisiniz lütfen

Bu arada bundan sonra word ile ilgili sorumu ilgili bölüme göndereceğime dikkat edeceğim

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Tablolar birden fazla ve bağımsız ise, bildiğim kadarıyla bir seferde tabloyu metne çeviremiyor. Ancak imleç tablonun herhangi bir yerinde ise metne çevirebiliyor. Makro olmadan da bunu yapabilirsiniz. Bu menüyü alt menülerden çıkarıp üst menülere getirebilirseniz daha pratik olur diye düşünüyorum. Tablo > Dönüştür > ... şeklinde deneyebilirsiniz.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
Hocam tabloları metne dönüştürmemdeki amaç; Dosyam içerisinde oldukça çok sayıda tablolar mevcut ve ben bu tabloların olduğu sayfaları form içerisinden textboxlara aldırıyorum textbox da tabloları tablo şeklinde göstermiyor gerçekten bunun için sanırım 2 aya yakındır uğraşıyorum reachtextbox denedi başkja şeylerde denedim ama olmadı aklıma böyle bir yöntem geldi yani dosyadaki tüm tabloları textboxa almadan önce metne dönüştürebilirsem o yüzden sayfa içeriği uygun bir şekilde textboxda görünür. o yüzden bunu makro ile yapmak zorundayım yada ne bileyim başka bir yöntem eğer sizin bir öneriniz olursada çok makbule geçecektir. Çünkü aylardır uğraştığım vede benim için çok önemli olan bir projem yarım kaldı
SAYGILARIMLA

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
forumda arama yapınca sayın sinbade üstadın yapmış olduğu koda rastladım belki başka birininde işine yarar diye buraya kopyalıyorum kodları vede üstada emeği için teşekkür ederim

Kod:
Sub TableToText()
Dim tableTemp As Table
Dim rngTemp As Range
    For Each aTable In ActiveDocument.Tables
        Set tableTemp = ActiveDocument.Tables(1)
        Set rngTemp = tableTemp.ConvertToText(Separator:=wdSeparateByTabs)
    Next aTable
End Sub

[ / code]