Tablonun otomatik akması

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro / Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-10-2028
Merhaba,
Ekte bulunan örneğe göre tabloyu nasıl yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu konuyu farklı birbiçimde göndermiştim fakat sanırım biraz karışık olduğu için cevap alamadım. Konuya vakıf olabilecek arkadaşlarımızn yardımlarınırica ederim.

Saygılar,

Ekli dosyalar

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
10-10-2028
Merhaba,

Bu konuda yardım almam mümkün mü arkadaşlar

Saygılar,

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
08-10-2029
Sn. adigeturklim
Tablo1'den tablo2'ye geçiş işlemini biraz açıklayabilir misiniz? Verdiğiniz örnekte anlaşılmıyor. Tamam yanına yazmışsınız " Ömer önce Ahmet' e 5 TL verdi sonra Nedime 3 lira verdi" ama bu yazdıklarınız Tablo 1'den anlaşılmıyor. O yüzden daha açıklayıcı olur musunuz? Vereceğiniz örnekte Tablo 1'den hangi verinin hangi şekilde Tablo 2'ye aktarılacağını daha ayrıntılı açıklayabilir misiniz? Saygı ve selam ile ...

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
10-10-2028
Erdal Bey ilginize tesekkürler. Örnekte Ömer Çıkış tutarı 8 TL yazmakta. Bu 8 TL Ömer' in Ahmet' e verdiği 5TL + Nedim' e verdiği 3TL yi kapsamakta. Yani içeriği malum +5+3 şeklinde . Öyleyse Ömer' den 2 defa çıkış olmuş. 2. tabloda bu işlemler ayrı ayrı sıralanmalı Yani +5+3 açılarak Ömer' den Ahmet'e 5TL ve altına da Nedim' e 3 TL yazmalı. ( Tabi bu işlem daha fazla çıkışı dakapsayabilir Yani bu örneğin dışında Ömerden parasının tutarına göre birden ....n kadar çıkış olabilir. Yada para girişi olan Kişilere' de ...n sayıda giriş olabilir. İşte bu işlemler 1. tabloda manuel yapılacak, sorun yok. Fakat 2. tabloya işlemler kendiliğinden akmalı. İstediğim bu aslında bilmiyorum belki ben anlatmakta biraz acemiyim kusura bakmayın. Saygılar.

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-10-2029
Benimde zaten sorduğum bu. Siz buraya yazmışsınız "Ömer önce ahmete 5 TL sonra nedime 3 TL verdi" diye. Fakat bu tablo 1'de ayrıntılı olarak gözükmüyor. Excel bu 8 TL'nin kime verildiğini ayrıntılarıyla nasıl anlayacak. Eğer Tablo 1'in formatı sabitse benim aklıma gelen; ayrıntılı bir ara tablo oluşturmak. Ondan sonra Tablo 2'ye geçiş yapılabilir. Veya bu ödemelerin ayrıntıları ayrı bir sayfada gösterilebilir. Daha sonra Tablo 2 elde edilir. İyi çalışmalar. Saygı ve selam ile ...

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
10-10-2028
Anladım Erdal Bey , tablo 1 de çıkış giriş işlemini yaparken (örnek: Ömer'den Ahmet' e 5 Tl verdim) önce 2. tabloya bunu yazıp. sonra tablo 1 de Ömer çıkışının içine girip +3 Tl Nedim'e verdi desem, (makroda olduğu gibi işlem sırası) bu işlem sırasına göre 2. tabloya yazabilir mi. Olmazsa sizlere daha fazla zaman ve emek kaybettirmeyeyim. Tekrar tesekkürler , Allah' a emanet olunuz.

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-10-2029
Ayrı bir sayfaya tüm bu işlemler ayrıntılı bir şekilde yazılabilir ve bu sayfadan yola çıkılarak Tablo 1 ve Tablo 2 oluşturulabilir. Yani siz tüm verilerinizi ayrı bir sayfaya girersiniz. Tablo 1 ve 2 otomatikman oluşturulabilir. Saygı ve selam ile ...