Private Sub sil_Click()
y = ListView1.SelectedItem.Index
'x = ListView1.SelectedItem.Index
x = ListView1.ListItems.ListSubItems(10).Text
cevap = MsgBox("Silmek istediğinizden emin misiniz?", vbYesNo, "SİLME ONAYI")
If cevap = vbYes Then
Set Sh = Sheets("VERİ")
Sh.Rows(x).Delete
Set Sh = Nothing
ListeGuncelle
End If
End Sub
ListView Click olayı
Private Sub ListView1_DblClick()
If ListView1.ListItems.Count = 0 Then Exit Sub
x = ListView1.SelectedItem.Index
A.Text = ListView1.ListItems(x)
B.Text = ListView1.ListItems(x).ListSubItems(1).Text
C.Text = ListView1.ListItems(x).ListSubItems(2).Text
D.Text = ListView1.ListItems(x).ListSubItems(3).Text
E.Text = ListView1.ListItems(x).ListSubItems(4).Text
F.Text = ListView1.ListItems(x).ListSubItems(5).Text
yeni = False
End Sub
Set Sh = Sheets("VERİ")
If A.Text = "" Then: MsgBox "Miktar giriniz", vbCritical, "HATALI GİRİŞ": Exit Sub
If yeni = True Then
son = Sh.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
Sh.Cells(son + 1, 1) = A.Text
Sh.Cells(son + 1, 2) = B.Text
Sh.Cells(son + 1, 3) = C.Text
Sh.Cells(son + 1, 4) = D.Text
Sh.Cells(son + 1, 5) = E.Text
Sh.Cells(son + 1, 6) = F.Text
Else
y = ListView1.SelectedItem.Index
satir = ListView1.ListItems.ListSubItems(10).Text
Sh.Cells(satir, 1) = A.Text
Sh.Cells(satir, 2) = B.Text
Sh.Cells(satir, 3) = C.Text
Sh.Cells(satir, 4) = D.Text
Sh.Cells(satir, 5) = E.Text
Sh.Cells(satir, 6) = F.Text
End If
ListeGuncelle
Set Sh = Nothing
End Sub
FORMU TEMİZLE
Private Sub formutemizle_Click()
For Each Ctrl In Me.Controls
If TypeName(Ctrl) = "TextBox" Then Ctrl.Value = Empty
Next
B.Value = ""
yeni = True
End Sub
kODLAR BUNLAR...EĞER BU FORMLA İLGİLİ YAPMAK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEY VARSA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM.
sayınteksen çalışmanız çok güzel olmuş ancak bende bir uygulama yapayım dedim ama "hareket " sayfasındaki ne başlıkları nede datayı yazdırabildim. ekte gönderdiğim çalışmada negibi hatalar yapıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
sayın teksen göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.
emeğinize sağlık.sizden birşey daha isteyebilirmiyim? ben nerede hata yaptığımı öğrenmek istiyorum bakıyorum bir farklılık görebildiğim kadarı ile posisyon başlangıç numaraları.eğer zamanınızı ayırırsanız memnun olacağım.tekrar teşekkür ediyorum.sağlıcakla kalınız.
sayın teksen gerçekten sizi yoruyor olabilirim ama sizinde yaklaşımımızdan cesaret alarak soruma devam ediceğim.
sizin gönderdiğiniz örneği ben benim önceden yaptığım gibi değiştirdim doğru çalışıyor.ancak ben yeniden yazdığımda çalışmıyor.modul demişsiniz acaba modul tanımsız ondan mı diye modul2 ve modul3 ü sildim sade bir hale getirdim ve yine çalışıyor.nerede hata yapıyorum anlamadım programı birebir karşılaştırıyorum satır satır aynı.değişikliği size gönderiyorum.saygılarımla
Hazırladığınız UserForm da sadece açıldığı zaman görüntülenecek kısmı var.
Yani kaydet temizle tıkla veya sil yok.
Bu yüzden sadece sayfadakileri listede görüntülüyebiliyorsunuz.
Başka formlarla birlikte bir çalışma hazırlıyorsanız eğer,
Çalışmanızın tamamını bana detaylı olarak gönderebilirseniz onun üzerinden bir şeyler yapmaya çalışırız.
Sanırım bu daha sağlıklı olacaktır.
Bu arada satır satır aynı değil sadece formun Initialize olayını hazırlamışsınız yukarıda belirttiğim gibi diğerleri yok.
sayın teksen ben eksik yazmışım gönderdiğim uygulamada gerçekten açılışta hareket sayfasındaki kayıtları listview e atmak istiyorum.sizin gönderdiğiniz örneğin açılışta gelen ve çalışan bölümünü gönderdim.diğerlerini sildim.şimdi gönderdiğim uygulamada diyorumki sizin yaptığınız gibi bende bir örnek yaptım ve sadece açılışta hareket sayfasındaki bilgileri listview e atsın istyorum ancak ektede görüldüğü gibi sadece sıra no sunu birinci satıra yazıp işi bitiriyor.buradaki UserForm_Initialize() ve module1 içerisindeki kodlama sizinki ile satır satır aynı diyorum.eğer zamanınız müsait olurda bir önceki ve şimdi göndereceğim uygulamaya bakarsanız göreceksiniz.kusura bakmayın hem uzunca yazdım ve sizi yoruyorum.saygılarımla
(benim yaptığım sizin doğru çalışan kodları benim başka bir excel e kopyalamam oldu.)
O zaman ListView yerine ListBox kullanmanız daha rahat olacaktır.Form üzerinde kısa bir kodla istediğiniz bir sayfadaki istediğiniz herhangi bir aralığı ListBox ta görüntüleyebilirsiniz.Arka plan veya yazı renginide değiştirebilirsiniz.
Ekte bir dosya gönderiyorum.İnceledikten sonra bir sorun olursa yardımcı olurum.
sayın teksen listbox ile dediğinizi yapmıştım ama sizin uygulamanız çok güzel olduğu için listview ile yapmak istemiştim.sağlık olsun tüm yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.başka konularda rahatsız edebilirim şimdiden özür diliyorum.sağlıcakla ve mutlu kalın.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.