Tabloya rastgele veri aktarmak

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-05-2026
Değerli Forum üyeleri,

Sitede aradığımda, rastgele sayı üretmek vb. konuları bulmama rağmen yapmak istediğimle ilgili örnek bulamadım.
Yapmak istedğim, liste halindeki isimlerden belirlediğim sayıdaki veriyi tabloya rastgele aktarmakla ilgilidir.

Örneğin; "6" yazılmışsa her isimden en fazla altı tane aktarılacak.

Konuyla ilgili yardımları için herkese şimdiden teşekkürler!!!

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın FIRTINA,

Dosyanıza baktım ama sorunuzu tam olarak anlayamadım. Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz ?

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
15-05-2026
Sayın SERTKAYA,

Diyelim ki 30 tane isim var. Bu isimleri dosyadaki tabloya ratgele yerleştireceğiz. Ama her ismi 6 kez kullanacağız. Yani her isimden altışar kez yazılacak. Aslında sitede hazırlanmış olan LOTO ile ilgili örenekler var. Özellikle sayın YURTTAŞ'ın hazırlamış olduğu LOTO adındaki bir dosyanın yapmak istediğime uygun olduğunu düşündüm ama söz konusu dosyada her numara sadecebir kez rastgele atanıyor. Oysa benim örneğimde ise her isim 6 kez atanacak. Bu nedenle de direkt olarak yararlanamadım.Yapmak istediğime de uyarlayamadım. Çünkü, öylesi bir durumu çözebilecek kod yazma bilgisine sahip değilim.

Umarım siz değerli ustalar sayesinde çözüm bulabilirim.

sayın SERTKAYA, ayrıca sizden bir isteğim daha olabilir mi?

Şartlı aktarma konu başlıklı bir dosyam var. Bakabilir ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Her şey için şimdiden çok teşekkürler!!!

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu tür sorularınızda eklediğiniz örnek dosyaya görmek istediğiniz sonucuda eklerseniz çözüm açısından bizlere kolaylık sağlayacaktır.

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
15-05-2026
Rastgele aktarma

Sayın Korhan AYHAN,
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Her iki dosyamın açıklamalarını ve örneklerini düzenledim. Umarım olabilecek bir şeydir. Çünkü, özellikle şarta bağlı veri aktarma ile ilgili konuyu açalı çok zaman oldu. Ancak hiç bir cevap alamadım. Eğer olamayacak bir işlemse hiç umutlanmayayım. Hatta gereksiz dosya fazlalığını önlemek için yöneticilerden silinmesini talep edeyim. Eğer bir cevap verilebilirse çok sevinirim.

Her şey için çok teşekkürler!!!