Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
tabloyu makro ile düzenleyerek , pareto grafiği oluşturmak
ilk etapta çalıştırdığımda şu şekilde hatalar aldım.
1 - aktar tuşuna bastığımda vardiya sayfalarında resimde görüldüğü üzere başlıkların altındaki tanımlarda kaymalar söz konusu. tüm vardiyalarda
2 - say iğ no altında çıkan datalar master sayfasındaki aynı dataları değil , hangi arızadan kaç adet olduysa sayması gerekiyor.
örneğin, A vardiyası 1.bölge Boy farkı hatası 26 gibi...
1 - say iğ no alanlarında datalar gelmiyor. tüm vardiyalarda aynı hata.
2 - aynı arıza nedenlerinden bir tane olacak olup , sayması gerekiyor. (Özet tabloda yapıldığı gibi ,örneğin, A vardiyası 1.bölge Boy farkı hatası 26 gibi...
dosyayı çalıştırdım. resimde görüldüğü üzere çift olan datalar var hocam. her vardiyada böyle hocam. hatta A vardiyası 2.bölgede tanımsız boş hücrede gelmemiş.Bu konuyu da çözebilirsek süper olacak..
Çift sorununu hallettim.
Örnek dosyada hiç boş hücre yok. Boş gibi görünen hücreler aslında dolu. Başka uygulamalardan veri aktarıldığında genellikle böyle sorunlar yaşanabiliyor.
Ayrıca örnek dosyada A vardiyası 2. bölgede boş yada boş gibi görünen hücre hiç yok.
Sorununuz çözülmüş fakat büyük kısmını Cumartesi halletmiştim, ancak tamamlayabildim. Alternatif olsun. "CTRL + q" kombinasyonu ile makroyu çalıştırabilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.