taboda sayfadan tutar kontrolü yapma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Yapmak istediğim işlem biraz karışık ama yapmak istediğim bendeki listede aylar itibariyle kulakçık biçiminde ekli dökümde görüleceği gibi bir listede yer alan faturaların ind.kdv listesi oluyor diğer kitapçıklarda yer alan (aylar itibariyle) yüklenilen kdv listesindeki faturaların ind kdv listesindekilerle karşılaştırılarak olanların toplamının (birden fazla aynı tarih ve sayılı fatura varsa bunlaran hepsinin toplamının) ind kdv lis bölümünde hazırladığım tabloya aktarmak istiyorum ben bir formül hazırladım ama tam sağlıklı çalışmıyor eksiklerini söylerseniz sevinirim.ikinci olarakda aylar itibariyle dökümü yapılan faturaların ind kdv listesinde olup olmadığının kontrolünü yapmak olanlara var yada yok gibisinde bir sonuç çıkarmak bunun içinde bir formül hazırladım ama oda tam çalışmıyon ind kdv listesinde yer almasına karşın bazı faturaları yok diye sonuçlandırıyor. Biçimlendirme farkında olabilirmi anlayamadım yapmak istediğim listenin zip lenmiş hali ektedir. şimdiden tşkler herkese umarım yardımcı olursunuz

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Önce ilk sorunuz üzerinde duralım isterseniz.

=ETOPLA('2006ocak'!D: D;E3;'2006ocak'!G:G)

N3 hücresine bu formülü yazmışsınız. Burada istediğiniz olmuyormu. Olmuyorsa ölçüt nedir? Doğru sonuç ne olması gerekir ve neden?

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
aslında ilk formülde sorun yok gibi ben acaba başka bir biçimdede ve daha sağlam bir sonuç vereceği kesin olan başka bir yolu varmıdır diye sormuştum ikinci yapmak istediğim şeyde sorun oluyor ama fatura ind kdv listesinde var iken yokmuş gibi sonuç veriyor ben bulda o faturanın var olduğunu buluyorum ama formül yanlış sonuç veriyor biçimlendirme farklılıklarından olabilir mi bunu gidermek için ne yapmak gerekir teşekkürler